Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Esas Cenk Lisbon'da

Esas Cenk Lisbon'da

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimi Beşiktaş, Skenderbeu ile karşı karşıya geldi.

Esas Cenk Lisbon'da

25 ve 78’de Cenk Tosun’un golleri Kartal’ı grup lideri yaptı ama düğüm 10 Aralık’ta çözülecek. Siyah-beyazlılar son maçta Sporting’e yenilmezse gruptan çıkacak. Aksi halde Avrupa’daki yoluna devam etmek için Skenderbeu’nun Lokomotiv’i devirmesini bekleyecek

İLK yarıda kötü, 2. devrede alıştığımız çizgisine yaklaşan, genele baktığımızda ise kendi standardının uzağında kalmasına rağmen yine çok pozisyona girip 2-0 kazanan bir Beşiktaş izledik Skenderbeu karşısında.
Kartal’ın ilk 45’teki sorunu çok sayıda pas hatasına bağlı olarak tempoyu yükseltememesiydi. İlk devrede sadece 1 pozisyonu vardı Kartal’ın ki o da rakibin attığı hatalı pas sonucunda ortaya çıktı ve Cenk o şansı kullanamadı. Ancak 35’te pozisyon yokken golü attı. İsmail soldan ortayı yaptığında ceza sahasındaki tek beyaz formalı Cenk’ti. Öyle bir kafa vurdu ki; gol de ancak o vuruşla atılabilirdi: 1-0.
HARİKA KONTRA
2. yarıda daha efektif bir Oğuzhan vardı. Haliyle Beşiktaş, karşı kalede daha çok göründü. 53’teki serbest vuruşta Ozzie orta yaptı, topu göğsüyle indiren Tosic, bomboş pozisyonda kaleciyi geçemedi. 70’te Tosic’in boş kaleye yuvarlaması için topu verdiği Cenk zoru başarırken 78’deki harika kontratağı ise golle noktaladı. Oğuzhan’ın savunma arkasına kaçırdığı Gökhan’dan topu alan Quaresma asisti yaptı, Cenk’in son vuruşu maçın skorunu belirledi.
GRUPTA namağlup lider oldu Beşiktaş ama Lokomotiv’i 2 kez elinden kaçırdığı için turu geçebilmiş değil. Bunun için Lizbon’da Sporting’e kaybetmemesi ya da Skenderbeu’nun Lokomotiv’i yenmesi lazım.

Haberin Devamı