Gazete Vatan Logo
Futbol Eskiden el öperken şimdi el üstündeyiz

Eskiden el öperken şimdi el üstündeyiz

TÜRKİYE’NİN dünya futbolundaki ağırlığı bugünlerde tavan yapmış durumda... Artık hem UEFA hem de FIFA futbol adına önemli kararlar alırken Türkiye Futbol Federasyonu’nun desteğine ve görüşlerine başvuruyor.

Eskiden el öperken şimdi el üstündeyiz

TÜRKİYE’NİN dünya futbolundaki ağırlığı bugünlerde tavan yapmış durumda... Artık hem UEFA hem de FIFA futbol adına önemli kararlar alırken Türkiye Futbol Federasyonu’nun desteğine ve görüşlerine başvuruyor.

SON olarak önceki gün İstanbul’da gerçekleştirilen FIFA Futbol Zirvesi’nde dünya futbolunun patronu FIFA ile olan ilişkiler daha da kuvvetlendirildi. Hatta bunu FIFA Başkanı Gianni Infantino, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile düzenlediği basın toplantısında bizzat açıklarken ikilinin samimiyeti tüm dünyanın dikkatini çekti.

YAZARLARIMIZ, Türk futbolunun geçmişi ile bugününü kıyaslarken şu değerlendirmeleri yaptılar:

SERHAT ULUEREN: Bizimle uğraşıp duruyorlardı

INFANTINO’NUN İstanbul’da gösterdiği sıcak tavırlar, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’le düzenlediği basın toplantısında, EURO 2024 adaylığımızı destekler sözleri, ikilinin şakalaşmaları övgüyü hak ediyor. Demirören ile Infantino’nun sıcak yakınlaşmasını görünce geçmişe yolculuk yaptım.
İSVİÇRE maçında yaşanan çirkinlikler ve sonrasında TFF Eski Başkanı Haluk Ulusoy’un, sürekli rüşvet yemekten men edilen Sepp Blatter’in elini öpmesine rağmen yediğimiz 6 maç tarafsız ve seyircisiz oynama cezaları, yine geçmişte kulüplerimize infazsızca yapılan ağır uygulamalar elbette belimizi çok bükmüştü. En ufak olayda UEFA veya FIFA tokadı vuruyordu yüzümüze. Üstelik Şenes Erzik’e rağmen. Platini ve arkadaşları da uğraşıp durdu takımlarımızla. Sonra ne oldu? O Platini de yolsuzluktan 8 yıl men cezası aldı, aynı Blatter gibi.
MEHMET AYAN: Teşekkür etmek gerek
ARIZAMIZ yok mu? Tonla! Eksiğimiz? Kamyonla! Günlük hayata dönük kurullardı, hakemlerdi, cezalardı her güne bir hata kotası mümkün! Ancak TFF yönetiminin dışarıdaki itibarı içeriden çok daha fazla. İçeride adeta yerden yere vurulan federasyonumuz, dışarıda saygı görüyor. Kolay değil! Bu ülke 6 yıl önce 3 Temmuz’u yaşadı. Futbol hukukunda da, adli hukukta da tonla tartışma yaşandı. Her kafadan çıkan ses, içtihat oldu neredeyse! Herkes yıprandı. Doğrular, gerçekler birbirine karıştı. Bazen yarın görünemez oldu.
ANCAK bugün ülke futbolu, FIFA ve UEFA koridorlarında saygı görüyor. Saha içini saha dışından ayırt edebildiğimiz ölçüde, başarılarımız daha da artacak. Ve son bir not... Yöneticileri eleştiriliyor! Haklılık payı olanlar da var. Ama TFF içinde maaşlı çalışan birçok profesyonele ülke futbolunun markasına yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür edilmeli.
GÖKHAN DİNÇ: Başrol oyuncusu olmak önemli
ZAMAN dediğin su gibi akıp geçiyor. Türk futbolu da dünya futboluna ayak uydurmak için vizyon gerekliliğine ihtiyaç duyuyor. Eskilerin bir lafı vardır, “Nerden nereye” diye. Yıllar yıllar öncesi FIFA başkanı, dolandırıcı, düzenbaz Sepp Blatter ülkeye geldiğinde el etek öpenlerden, şimdilerde nereye geldiğimizi bu resimde daha iyi görüyoruz. Kaldı ki; sadece FIFA Başkanı Gianni Infantino değil, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile de sürekli istişarede bulunabilecek kadar yakın olmak vizyonun göstergesi. Unutulmamalı ki; bu tip kulis çalışmalarının başrol oyuncusu olmak da çok önemli.
Bu tip görüşmeler, dünya futbol vizyonunun ne kadar içinde olduğumuzu bizlere gösteriyor. Sonuçta bu insanlar bu görüşmeleri cappuccino veya espresso içmek için yapmıyor. Bu ve benzeri fotoğrafların bize ev sahipliği yapacağımız organizasyonların kapısını açacağı malum.

Haberin Devamı