Gazete Vatan Logo
Futbol Eskişehir Guti'yle güldü

Eskişehir Guti'yle güldü

Beşiktaş şampiyonluk yolunda yara aldı

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN

GUTI yine maçın adamı oldu ama bu kez Beşiktaş’ın rakibinin kahramanıydı. Birçok kişinin bilerek gördüğünü iddia edeceği iki sarı kartla daha 36’da atıldı ve Eskişehir’e galibiyet yolunu açtı. Esasında Guti atılmadan önce de maçı Eskişehir kazanacak gibi duruyordu ancak Beşiktaş’ın 10 kişi kalması evsahibinin işini kolaylaştırdı.

ES-ES’İN maçın başındaki planı, 11 kişiyle savunma yapıp, kontrayla gol bulmaktı. Ve bu plan Beşiktaş’ın da çok kolay top kayıplarıyla başlama düdüğüyle birlikte işlemeye başladı. Daha 2’de orta sahada kazanılan faul çabuk kullanıldı. Sezer sağdan getirdi ve içeri kesti. Batuhan o kadar boştu ki, topu indirse şutu atmak için bir bardak çay içecek kadar vakti vardı nerdeyse ama o gelişine vurmayı seçti, dışarı attı. 7. dakikada ise Burhan Eşer, İbrahim Üzülmez’in arkasından ceza sahasına sızdı ama karşı karşıya pozisyonda az kalsın ıska geçekti topa.

HEP GUTI HAZIRLADI

BEŞİKTAŞ ise ilk pozisyonunu 18’de Guti’nin 50 metrelik pasında buluyordu ama Ali Kuçik aşırtmayı yapamadı. 28’de ise siyah-beyazlıların en net fırsatını yine Guti hazırladı. Frikikten muz ortayı yaptı. Ancak Necip bomboş pozisyonda kafayı vurmadı, top onun kafasına çarptı ve Ivesa zorlanmadı.

36’DA Guti’nin atılmasından 1 dakika sonra öne geçme şansını yakaladı Eskişehir. Burhan’ın pasında Erkan soldan kaleci Cenk’le baş başaydı fakat topun altına çok girince golü bulamadı.

SADECE ERSAN VARDI

İKİNCİ yarıya Ali-Erhan değişikliğiyle başlayan Schuster, 1 puan istediğini net bir şekilde gösterdi. Ancak Ersan dışında diğer 9 oyuncusu o kadar kötüydü ki; Beşiktaş’ın puan alması mucize olurdu. Buna karşın 50’de Hilbert-Holosko duvar pasında gelen gol az farkla ofsayta takıldı.

ZAMAN geçtikçe Eskişehir sahada fark yaratmaya başladı. 56’da Batuhan, Burhan’a verse takım arkadaşını karşı karşıya bırakacaktı. 58’de ise Toraman ve Ersan’ın birbirlerine bıraktığı topu Burhan aldı, Cenk’i geçti ama Ersan yine yetişti, topu çizgiden çıkardı. Pozisyonun devamında sağdan kullanılan taç solda Sezgin’e kadar geldi. Onun ortasını arka direkte Batuhan indirdi, vurdu ama Cenk açıyı kapattı.

NECİP UYKUYA DALDI

‘GELİYORUM’ diye ‘SMS’ gönderen gol, 61’de geldi. Necip uykuya daldı, Tello’nun pasında Veysel sağdan girdi ve Ersan’ın çabasına rağmen topu tam çatala vurdu, Eskişehir’i öne geçirdi.

78. dakikada ise Tello yine müthiş bir pas attı, bu kez aynı yerden Sezer’i kaçtı ve onun yavaş vuruşu kaleci Cenk’in yere atlamasıyla tıngır mıngır ağlara gitti... Ve Şilili yaptığı 2 asistle kendisini gönderen Beşiktaş’a cevabı sahada vermiş oldu.

Haberin Devamı