Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Eskişehirspor'a 3 puan silme cezası

Eskişehirspor'a 3 puan silme cezası

Profesyonel Disiplin Kurulu, TFF 1. Lig'deki olaylı Göztepe-Eskişehirspor maçı ile ilgili kararını verdi. Kurul, Eskişehirspor'a hükmen mağlubiyet ve 3 puan silme cezası verdi. Ayrıca kulüp başkanı Halil Ünal ile teknik direktör Alpay Özalan da ceza aldı.

Eskişehirspor'a 3 puan silme cezası

TFF 1. Lig'deki olaylı Göztepe-Eskişehirspor maçı ile ilgili karar verildi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), karşılaşmanın uzatma dakikalarında sahadan çekilen Eskişehirspor'a hükmen mağlubiyet ve 3 puan silme cezası verdi.

Kurul, ayrıca Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan ve kaleci antrenörü Mehmet Tezcan'ı da 2 maçtan men etti. Kulüp Başkanı Halil Ünal ise 42 gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı. PFDK, Alpay Özalan-Mehmet Tezcan ikilisine 13'er bin TL para cezası da keserken, başkan Halil Ünal'a ise 26 bin TL'lik bir fatura çıkarıldı.

Eskişehirspor oyuncusu Bruno Fereira'ya ise sportmenliğe aykırı davranışından dolayı 6 bin 500 TL para cezası verildi.

Hatırlanacağı üzere hafta sonunda İzmir'de oynana Göztepe-Eskişehirspor maçının son dakikaları olaylı geçmişti. Göztepe'nin 2-1'lik üstünlüğü ile devam eden maçta Eskişehirspor takımı sahayı terk etmiş, bir süre sonra ise geri dönmüştü. Ancak aynı esnada sahayı terk eden karşılaşmanın hakemi Serkan Tokat ile yardımcıları sahaya dönmeyince maç tatil edilmişti.

Haberin Devamı