Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Eskişehirspor taraftarlarından açık hava taraftar müzesi isteği!

Eskişehirspor taraftarlarından açık hava taraftar müzesi isteği!

Türk futbolunun efsane kulüplerinden biri olan Eskişehirspor'da taraftarlar yıkılarak yerine Millet Parkı yapılacak olan Eskişehir Atatürk Stadı'nın efsane tribünü Ayder'in yıkılmadan park içinde açık hava taraftar müzesi yapılması için kampanya başlattı.

Eskişehirspor taraftarlarından açık hava taraftar müzesi isteği!

Türk futbolunda şehir takımları arasında en renkli ve ateşli taraftara sahip kulüplerinden biri olan Eskişehirspor, 2016 yılında açılan 35 bin kişilik Yeni Eskişehir Stadı'nda maçlarını oynamaya başlamıştı.

1953 yılında bu yana siyah kırmızılı takıma ev sahipliği yapan Eskişehir Atatürk Stadı ise yıkılarak yerine Millet Parkı yapılacak. Eskişehirspor taraftarları,Türkiye'nin ilk tribün grupları arasında yer alan, Türkiye'de ilk tribün koreografisini gerçekleştiren Ayder taraftar grubunun maçları takip ettiği ve Ayder Tribünü olarak adlandırılan tribünün yıkılmadan, Millet Parık içinde müze haline getirilmesini istiyor.
Eskişehirspor taraftarları sosyal medyada #AyderTribünüYıkılmasın etiketiyle başlattıkları kampanyayla Ayder Tribünün yıkılmaması için yetkilelere sesleniyor.
Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Başkanı Selahattin Erdoğan da Ayder Tribünü'nün yıkılmaması gerektiğini ifare ederek, "Amigo Orhan efsanesinden sonra Eskişehirspor ve Türk futbol camiasında efsane olan AYDER grubunun bulunduğu ve AYDER tribünü olarak anılan bölüm yapılacak olan Millet Bahçesi'nin tarihi bir parçası olarak kalmalıdır.
Ayder tribünün, Türkiye'nin en tutkulu futbol kenti olan Eskişehir'in orta yerinde anıtlaştırılmak suretiyle yaşatılması, bu efsanenin gelecek nesillere aktarılması noktasında olddukça önemli bir hizmet olacaktır. Hatta bu bölüm küçük çaplı bir Eskişehirspor Açık Hava Müzesi haline getirilebilir.
Merhum Başkanımız Dr. Aziz Bolel başta olmak üzere, efsane olmuş yöneticilerimiz, futbolcularımız, teknik direktörlerimiz ve elbette efsane Amigo Orhan'ımızın heykelleri ile süslenen bir Açık Hava Müzesi tüm Eskişehir halkı ve Eskişehirspor sevdalılarının gönlünde mutluluk rüzgarları estirecektir." dedi.
(Skorer)

Haberin Devamı