Gazete Vatan Logo
Antalyaspor Eto'o: 'En büyük hayalim Cumhurbaşkanı ile...'

Eto'o: 'En büyük hayalim Cumhurbaşkanı ile...'

Antalyaspor'un yıldızı Samuel Eto'o, dünya yıldızlarının forma giyeceği yardım maçının 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle iptal edildiğini belirterek, "Arzum bu maçın Türkiye'de tekrar edilmesi. En büyük arzum da o sahada Sayın Cumhurbaşkanıyla futbol oynamak" dedi.

Eto'o: 'En büyük hayalim Cumhurbaşkanı ile...'

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, teknik direktör Rıza Çalımbay, takım kaptanı Samuel Eto'o ile bazı yönetim kurulu üyeleri, Antalya'da özel bir okulda öğrencilerle buluştu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Eto'o, Öztürk ve Çalımbay, okul bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Eto'o öğrencileri Fenerbahçe maçında tribüne davet etti. Etkinlikte bir öğrenci de yaptığı resmi Eto'o'ya verdi. Daha sonra konferans salonunda Eto'o, Çalımbay ve Öztürk öğrencilerin sorularını yanıtladı.

BAŞKAN ÖZTÜRK'ÜN HEDEFLERİ

Antalyaspor Başkanı Öztürk, kırmızı-beyazlı takımı her dalda dünya kulübüne dönüştürmek istediğini söyledi. Gelecek yıl futbol başta olmak üzere diğer spor branşlarında da liderliğe oynamayı hedeflediklerini anlatan Öztürk, göreve geldiğinde beklediğinden fazla miktarda borç yüküyle karşılaştıklarını belirtti. Başkan Ali Şafak Öztürk, borçsuz Antalyaspor olarak görevi bırakmayı hedeflediğini aktardı. Döşemealtı'ndaki yeni tesislere taşındıktan sonra Hasan Subaşı Tesisleri'nde altyapı ve diğer branşlardan sporcuların faaliyetlerini sürdüreceğine değinen Öztürk, " Eto'o gibi dünya yıldızıyla olduğumuz için mutluyuz. Amacımız dünya yıldızı getirmek değil dünya yıldızı yetiştirmek olacak" dedi.

Haberin Devamı

ÇALIMBAY: "FUTBOLCULARIMA GÜVENİYORUM"

Teknik direktör Rıza Çalımbay ise Antalyaspor'da takımına ve futbolcularına güvendiğini söyledi. Çalımbay, devre arasına kadar oynayacakları Fenerbahçe, Bursa ve Kasımpaşa maçlarından iyi sonuç almaları gerektiğini belirtti. Maçlarda takımın çok mücadele ederek karşılaşmayı kazandıklarını anlatan Çalımbay, "Bu seneyi iyi geçirmemiz gerekiyor. İyi şeyler yapacağımıza inanıyorum, çalışmamız gerekiyor. Takım kaptanı Eto'o ve diğer futbolcularım olağan üstü şekilde oynuyor. Yolumuz çok uzun, kazanmamız gereken maçlar var. Fenerbahçe, Bursa ve Kasımpaşa maçı ikici yarıdaki yolumuzu çizecek maçlar. İkinci yarıda nereye oynayacağımızı gösterecek maçlar" diye konuştu.

HAKEM HATALARI

Öğrencilerin Beşiktaş'ın Dinamo Kiev karşılaşmasındaki hakemin yönetimi hakkındaki sorusuna da Çalımbay, "Zaman zaman böyle haksızlıklar oluyor. Geçen sene Braga maçında Fenerbahçe'ye oldu. Türkiye'de de hakemler hata yapıyor. Kasıtlı olarak Türklere yapıldığını zannetmiyorum, ama maalesef hakemler her zaman böyle hata yapıyor" dedi.

Haberin Devamı

ETO'O: "EN BÜYÜK HAYALİM CUMHURBAŞKANIYLA OYNAMAK"

Eto'o da kendi adını taşıyan vakfı tarafından Kamerun'da bir hastane açılacağını anlattı. Bir öğrencinin 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle iptal olan 'Yıldızlar Karması' maçı hakkında soruya Eto'o, "Benim arzum bu maçın Türkiye'de tekrar edilmesi. En büyük arzum da o sahada sayın Cumhurbaşkanıyla futbol oynamak. Umarım o dünya yıldızlarını Antalya'ya getirip futbol şölenini hep birlikte yaşarız" diye konuştu.