Gazete Vatan Logo
Futbol Eto'o milli takımı bıraktı

Eto'o milli takımı bıraktı

Kamerunlu yıldız, kaptanlığı kaybetmesinin ardından milli takımı bıraktığını duyurdu

Eto'o milli takımı bıraktı

Teknik direktör Volker Finke'nin salı günü milli takım kaptanlığını Stephan M'Bia'ya verdiği açıklamasının ardından tecrübeli golcü Twitter hesabından milli kariyerini noktalandırdığını duyurdu.

Afrika'nın gelmiş geçmiş en önemli futbolcuları arasında gösterilen yıldız oyuncu, "Milli takım kariyerimi noktalamış bulunmaktayım. Tüm Afrika'ya ve her koşulda benim arkamda duran sevenlerime sonsuz teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hafta başında Premier Lig ekiplerinden Everton ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Eto'o, milli takım kariyerine henüz 15 yaşındayken Kosta Rika'ya karşı oynanan maç ile başlamıştı.

Dönemin teknik direktörü Claude Le Roy, henüz Eto'o 17 yaşındayken onu 1998 Dünya Kupası kadrosuna alarak turnuvada oynayan en genç futbolcu unvanını kazandırmıştı.

33 yaşındaki yıldız, kulüpler düzeyinde hemen hemen tüm başarıları elde ederken, milli takım ile de birçok kupa kazandı. 2000 Olimpiyatları'nda altın madalyayı kazanan tecrübeli golcü, 2000 ve 2002 yıllarında Afrika Uluslar Kupası'nı kaldırmayı başardı. (goal.com)

Haberin Devamı