Gazete Vatan Logo
Futbol EURO 2016'da destan, Avrupa'da hüsran

EURO 2016'da destan, Avrupa'da hüsran

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2016) damgasını vuran Galler ve İzlanda, Avrupa'da kulüpler arasında düzenlenen turnuvalarda son temsilcilerinin de elenmesiyle Avrupa'ya erken veda etmiş oldu.

EURO 2016'da destan, Avrupa'da hüsran

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda tur vizesi alan takımlar belli oldu, EURO 2016’da fırtınalar estiren Galler ve İzlanda’nın Avrupa kupalarında temsilcisi kalmadı. İzlanda, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale kadar yükselirken, ev sahibi Fransa’ya 5-2 yenilerek havlu atmıştı. Galler ise çeyrek finalde Belçika’yı 3-1’lik skorla geçmiş, şampiyon Portekiz’e 2-0’la boyun eğmişti. İki ülke UEFA Şampiyonlar Ligi’ne 1’er Avrupa Ligi’ne ise 3’er takımla başlamıştı.

THE NEW SAINTS ELENDİ

Geçen sezon Galler Premier Lig’ini zirvede tamamlayan The New Saints, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi APOEL’e 0-0’ın rövanşında 3-0 yenilerek Avrupa’ya veda etti. Galler’in UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcileri Bala Town ve Llandudno FC 1. ön eleme turunda, Connahs ise Hırvat ekibi Vojvodina’ya elenerek Avrupa’ya veda etti.

İzlanda Ligi’nin şampiyonu FH Hafnarfjordur, Devler Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda ekibi Dundalk tarafından saf dışı bırakıldı. UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Breidablik ve Valur 1. ön eleme turunda, KR Reykjavik ise 2. ön eleme turunda havlu atmaktan kurtulamadı.

Haberin Devamı

(Hakan Akar / Karar)