Gazete Vatan Logo
Futbol EURO 2016'da yarı final heyecanı

EURO 2016'da yarı final heyecanı

EURO 2016'da yarı final heyecanı yarın oynanacak Portekiz - Galler maçı ile başlayacak. Karşılaşma hem Nani ve Quaresma nedeniyle Türkiye'de hem de Real Madrid'de takım arkadaşı olan Bale ve Ronaldo'nun karşı karşıya gelmesi nedeniyle İspanya'da ilgiyle takip edilecek.

EURO 2016'da yarı final heyecanı

Fransa’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2016) yarın ve 7 Temmuz Perşembe günü oynanacak yarı final maçlarının ardından finalistler belli olacak.

Fenerbahçeli Luis Nani ile Beşiktaşlı Ricardo Quaresma’nın formasını giydiği Portekiz ile tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele eden Galler, yarın TSİ 22.00’de karşı karşıya gelecek. Lyon’daki Stade de Lyon’da oynanacak maçı, İsveç Futbol Federasyonu’ndan Jonas Eriksson yönetecek. Eriksson’un yardımcılıklarını Mathias Klasenius ve Daniel Wärnmark yapacak. Karşılaşmada, Galler’in yıldız futbolcusu Aaron Ramsey ve Benjamin Davies, kart cezaları nedeniyle forma giyemeyecekler. Portekiz ise Galler karşısına kart cezalısı William Carvalho’dan yoksun çıkacak.

7 Temmuz Perşembe günü oynanacak diğer yarı final mücadelesinde ise Almanya ile ev sahibi Fransa karşı karşıya gelecek. Marsilya’daki Stade Velodrome’da TSİ 22.00’de başlayacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Nicola Rizzoli yönetecek. Rizzoli’nin yardımcılıklarını Elenito Di Liberatore ve Mauro Tonolini yapacak. Fransa Milli Takımı’nda sakat ve cezalı oyuncu bulunmazken, Almanya’da ise sakatlıkları bulunan Mario Gomez ve Sami Khedira’nın yanı sıra cezalı durumdaki Mats Hummels yarı final maçında forma giyemeyecekler. İtalya maçında sağ dizine aldığı darbe nedeniyle sakatlığı bulunan Alman futbolcu Bastian Schweinsteiger’in durumu ise henüz netlik kazanmazken, bu futbolcunun da oynama ihtimalinin düşük olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda final maçı 10 Temmuz Pazar günü saat 22.00’de Saint-Denis’deki Stade de France’da oynanacak.