Gazete Vatan Logo
Futbol EURO 2016 için bir adım öndeyiz

EURO 2016 için bir adım öndeyiz

2016 Avrupa Şampiyonası adaylık dosyasını bugün UEFA’ya teslim edecek olan TFF yetkilileri, başbakan Erdoğan’ın verdiği 920 milyon Euro’luk garanti avantajını kullanacak

FATİH Terim’den boşalan teknik direktörlük koltuğunu Guus Hiddink’le doldurmak için gün sayan Türkiye Futbol Federasyonu, 2016 Avrupa Şampiyonası adaylığı için yoğun mesai harcıyor. 2016 UEFA Avrupa Şampiyonası adaylık dosyasını bugün UEFA’ya teslim edecek olan TFF yetkilileri, dün İsviçre’nin Nyon kentine gitti. TSİ 15.00’te başlayacak olan dosya teslim törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, TFF Başkanı Mahmut Özgener, TFF Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı ile TFF Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Yıldırım, Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl ve TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener de katılacak.

TFF Başkanı Mahmut Özgener’in 5 dakikalık kısa bir konuşma yapacağı törende dosyayı ise Bayan Milli Takım oyuncularımızdan Filiz Koç ve Beşiktaşlı milli futbolcu Nihat Kahveci yetkililere teslim edecekler...

FRANSA DA İDDİALI

FRANSA ve İtalya ile çekişeceğimiz adaylık konusunda ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın statların yapım ve onarımı için futbol federasyona verdiği 920 milyon Euro’luk garanti Türkiye’yi bir adım öne çıkartıyor. Ev sahapliği için çekişeceğimiz rakiplerimizden İtalya’nın hükümetten böyle bir destek alamadığı öğrenilirken, Fransızlar ise sadece 150 milyon Euro’luk destek paketi sağlayabildi.

ÖTE yandan EURO 2016’ya ev sahipliği yapacak ülke, 28 Mayıs 2010 tarihinde İsviçre’de yapılacak törende son sunumların sıralamasının ardından yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.

Haberin Devamı