Gazete Vatan Logo
Futbol EURO 2020 nerede oynanacak, kaç takım katılacak, ne zaman başlayacak?

EURO 2020 nerede oynanacak, kaç takım katılacak, ne zaman başlayacak?

Türkiye, İzlanda maçı sonrası, EURO 2020’ye katılmaya hak kazandı. EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grup aşamasına katılacak olan takımlar ise kasım ayında oynanacak maçlardan sonra kesinleşecek. Peki, EURO 2020 nerede oynanacak? Ne zaman başlayacak?

EURO 2020 nerede oynanacak, kaç takım katılacak, ne zaman başlayacak?

EURO 2020 nerede oynanacak? EURO 2020’ye kaç takım katılacak? Soruları Türkiye Milli Takımı’nın gruplarda yer alacağının kesinleşmesinden sonra gündem oldu. İşte EURO 2020 hakkında merak edilenlerin detayları…

EURO 2020 NEREDE OYNANACAK?

Ocak 2013'te İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan UEFA İcra Komitesi toplantısında, 'Avrupa için Avrupa Futbol Şampiyonası' prensibi doğrultusunda Euro 2020'ye, 13 ülkenin ev sahipliği yapmasına karar verilmişti. Ülkelerden 12'si, üç grup maçı bir de son 16 ya da çeyrek final maçı olmak üzere bir eleme usulü maça (standart paket) ev sahipliği yaparken, bir ülkede de yarı finaller ve final maçı oynanacak.

A Grubu: İtalya (Roma), Azerbaycan (Bakü)

B Grubu: Rusya (Saint Petersbursg), Romanya (Bükreş)

C Grubu: Hollanda (Amsterdam), Romanya (Bükreş)

D Grubu: İngiltere (Londra), İskoçya (Glasgow)

E Grubu: İspanya (Bilbao), İrlanda Cumhuriyeti (Dublin)

F Grubu: Almanya (Münih), Macaristan (Budapeşte)

Türkiye, Andorra’yı yenip, Fransa Arnavutluk maçında puan kaybederse A Milli Takımı şampiyonluğa 1. Torbadan, Fransa, Arnavutluk’u yenerse 2. Torbadan şampiyonluğa katılacak.

Haberin Devamı

EURO 2020’YE KAÇ TAKIM KATILACAK?

EURO 2020'ye eleme gruplarından ikişer takım ve Uluslar Ligi'nden 4 takım dahil olacak. Böylece toplamda 24 takım grup aşamasında mücadele edecek.