Gazete Vatan Logo
Futbol Euro 2024'ün logo ve sloganı açıklandı

Euro 2024'ün logo ve sloganı açıklandı

Türkiye'nin aday olduğu Euro 2024 için hazırlanan logo ve sloganın tanıtım toplantısı yapıldı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, logoyu ve sloganı açıkladı...

Euro 2024'ün logo ve sloganı açıklandı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası logo ve sloganı tanıtım toplantısı bugün Riva TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlendi. Tanıtım toplantısına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri ve A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu katıldı.

İşte Yıldırım Demirören'in açıklamalarından satır başları:

Türkiye'nin Avrupa'daki gücüne güç katacak olan Euro2024 için logo ve slogan tanıtımına hepniz hoşgeldiniz. Bugün 2024 yolculuğumuzda önemli bir günü yaşıyoruz. Hükümetimize ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasını ülkemize hediye etmek istiyoruz. Hedefimiz Avrupa futbol tarihinde unutulmaz bir an bırakmak. En çok ihtiyacımız olan şey, milli ruhumuz. Kenetlenmeye ihtiyacımız var. Bunu bize en son Ampute Milli Takımımız gösterdi. Biz de 2024 tanıtım elçisi olarak Ampute Milli Takım yıldızlarımızdan Barış Telli'yi seçtik. İnanıyorum ki onunla birlikte, 80 milyonun kalbi 2024 için atıyor. Logomuzda heyecanımızı anlatan kalp, peşinden milyonları koşturan futbol topu ve organizasyonun düzenleneceği yılı simgeleyen 24 rakamı bulunuyor.

Haberin Devamı

İŞTE EURO 2024 LOGO VE SLOGANIMIZ: "BİRLİKTE PAYLAŞALIM"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın açıklamaları şöyle;
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, futbolun içinden gelmiş birisi. O yüzden Euro2024 adaylığımızı çok istiyor. Sayın Başkabakanımız da keza öyle. Ben de çok istiyorum. Biz misafirperverliği severiz. Bu bizim genlerimiz de var. 2013 bizim cumhuriyetimizin 100. yılı. Coşkuyla kutlayacağız. Euro2024'ü de alıp inşallah onu da kutlayacağız. Bir çok stadımız açıldır. Akhisar Stadımız, Kocaeli Stadımız açıldı. Bunu Cumhurbaşkanımız başlattı. Tesis seferberliğimiz başladı. Biz Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak genşç nufüsümüzla bu ülkenin başarılı olmasını istiyoruz. Biz bakanlık olarak 27 Nisan'daki adaylık sunumuna kadar her türlü desteği vereceğiz, veriyoruz. Ülkemiz bir turizm cenneti. İnsanları ağırlayacak kapasitemiz var. Dolayısıyla herşey için hazırız. Diğer branşlarda şampiyona yaptık. Biz her türlü tesisimizi yaptık. Biz bu konuda çok heyecanlıyız. Biz en az Paris kadar, en az Londra kadar, en az Berlin kadar güvenli bir ülkeyiz. Çünkü biz sıcakkanlıyız. Herşeyimiz hazır. Biz çok istiyoruz. Bu noktada sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sokaklara çıkın sorun. Herkes istiyor. İstiyoruz. Bu millet bunu çok istiyor.
Özbek: Üzerimize düşeni yapacağız
KULÜPLER Birliği ve G.Saray Başkanı Dursun Özbek, “2024’ün Türkiye’ye geleceğinden eminim” dedi. Özbek şu ifadeleri kullandı: “2024’ü Türkiye hak ediyor. Çünkü hem tesisleşme hem de futbola yapılan yatırımlar çok önemli. Biz de Kulüpler Birliği Vakfı olarak bu organizasyonun arkasındayız, destekliyoruz. Üzerimize düşen görevleri de yapacağız.”
‘Bu ülke turnuvayı hak etti’
TFF Başkanı Demirören tanıtımın çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı: “Bu ülke artık bunu hak etti. Müslüman ülke olarak bu organizasyonu almak istiyoruz. 2023’te Cumhuriyetimiz’in 100. yılı. Dikkat edin. Her 100. yılda o ülkenin bir organizasyonu varsa, ona veriliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği 2023 hedefinde büyüyen Türkiye’de, büyüyen federasyon ve gelişen futbolla en güçlü aday biziz.”
“BUGÜN de 2024 yolculuğumuzda önemli bir günü birlikte yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi, Cumhurbaşkanımız’ın himayelerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin desteğiyle 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı Türkiye’ye armağan etmek istiyoruz.
BURADAN spor sevgisiyle bize daima güç veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a destekleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Hükümetimizin ve bakanlıklarımızın, UEFA’nın istediği tüm garantileri vermesi, bu yarışta en büyük avantajımız olacak.”

Haberin Devamı