Gazete Vatan Logo

Eurobasket 2017'de gruplar belli oldu

D Grubu'nda yer alan Türkiye'nin rakipleri Rusya, Sırbistan, Letonya, Belçika ve Büyük Britanya oldu

Eurobasket 2017'de gruplar belli oldu

Bakan Kılıç: "2017 Avrupa Basketbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacak 4 ülkeden biri olacağımız için mutluluk yaşıyoruz"

TBF Başkanı Türkoğlu: "İki kıtayı birbirine bağlayan bu eşsiz şehirde güzel bir organizasyon olacak"

2017 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası D Grubu'nda yer alan Türkiye'nin rakipleri Rusya, Sırbistan, Letonya, Belçika ve Büyük Britanya oldu.

40'ıncısı düzenlenen FIBA Eurobasket 2017'de 24 ülkenin mücadele edeceği gruplar belli oldu. 31 Ağustos-17 Eylül arasında 4 ülkenin ev sahipliği yapacağı turnuvada İstanbul da ikinci kez ev sahipliği yapacak. 2015 yılında düzenlenen Avrupa Basket Şampiyonası'ndan sonra 2. kez 4 ülkenin ev sahipliği yapacağı turnuvada İstanbul dışında Romanya'dan Cluj-Napocca, Finlandiya'dan Helsinki, ve İsrail'den Tel Aviv şehirleri diğer ev sahipleri olacak.

"2017 AVRUPA BASKETBOL ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK 4 ÜLKEDEN BİRİ OLACAĞIMIZ İÇİN MUTLULUK YAŞIYORUZ"

Kura çekimi öncesi bir konuşma gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Kılıç'nı açıklamaları şöyle;

"2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak 4 ülkeden biri olacağımız için mutluluk yaşıyoruz. İstanbul her zaman duyguların, farklı medeniyetlerin, farklı düşüncelerin bir araya geldiği bir şehir olmuştur. Türkiye konumu itibariyle temsil ettiği değerleri aynı şekilde dünyanın merkezini teşkil eden bir ülke olmuştur. 2017 EUROBasket finallerinin bu güzel şehirde olması bizim için ayrı bir öneme sahip. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda heyecanını burada yaşamıştık. İnşallah 2017de de takımımızdan da ev sahipliğinin yanında iyi bir performans bekliyoruz. Bundan iki gün önce Kadın Basketbol Milli Takımımızda yerini garantiledi. Onları da tebrik ediyorum."

Türkiye'nin ev sahipliğini en iyi şekilde yerine getirdiği belirten Bakan Kılıç "Organizasyon anlamında Türkiye son yıllarda farklı organizasyonlara ev sahipliği yaparak dünyaya ev sahipliğinin ne olduğunu gösterdi. Türkiye spor altyapısı açısından dünyada sayılı ülkeler arasında. Bugüne kadar bu organizasyonların Türkiye'ye alınması için emek veren herkese teşekkür ediyorum. İstanbul'daki ve Türkiye'nin ortağı olduğu bu organizasyon farklı güzelliklere sahne olacak. Umut ediyorum ki çifte sevinç yaşarız. Burası artık basketbolun da evidir. Ümit ediyorum ki basketbol tarihine geçecek bir organizasyon yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Çekiliş öncesi Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'de açılış konuşması yaptılar.

Güzel bir organizasyon olacağını belirten Turgay Demirel, "Bu sarayda 40. Avrupa Basketbol Turnuvası'nda sizleri ağırlamaktan mutluyuz. Çok zorlu bir karar almamız gerekiyordu ev sahipliği için. Avrupa basketbolu tarihinde ilk kez şampiyonayı 4 ülkeye verdik 2015'te. Federasyonlar çok iyi çalışmalar gösterdi. Fransa'da Lille'de 26 bin 952 kişi final maçını izledi. Yeni formatta 730 bin bilet satıldı. Bu eşi benzeri görülmemiş başarı için formatı devam ettirme kararımız kaçınılmazdı. Harika 4 ev sahibimiz var 2017 için. Romanya ve İsrail ilk kez, Finlandiya ise 100. bağımsızlık dönümünde ikinci kez ev sahibi olacak. Türkiye ise 3. kez ev sahipliğini üstlenecek. Türkiye her zaman iyi bir ev sahibi olmuştur. Burası gerçekten dünyanın en heyecan verici kıta basketbol şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Organizasyonun başlaması için heyecan duyuyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ise, "40. Avrupa Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağımız için çok mutluyum. İki kıtayı birbirine bağlayan bu eşsiz şehirde güzel bir organizasyon olacak. Yeni formatta biz kendimize Rusya'yı partner seçtik. NBA'den dostum federasyon başkanı Andrey Kirilenko olmak üzere tüm Rus basketbol severleri İstanbul'un eşsiz güzellikleri için buraya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Çırağan Sarayı'nda yapılan kura çekiminin ardından oluşan gruplar şu şekilde:

A Grubu: (Helsinki) Polonya, Yunanistan, Fransa, Finlandiya, İzlanda, Slovenya

Haberin Devamı

B Grubu:(Tel Aviv) Ukrayna, İsrail, Litvanya, Gürcistan, İtalya, Almanya

C Grubu: (Cluj-Napocca) Hırvatistan, Çekya, İspanya, Karadağ, Romanya, Macaristan

D Grubu: (İstanbul) Büyük Britanya, Rusya, Sırbistan, Letonya, Türkiye, Belçika