Gazete Vatan Logo
Trabzonspor EuroChallenge Final-Four Trabzon'da

EuroChallenge Final-Four Trabzon'da

EuroChallenge Final-Four maçlarına Trabzon ev sahipliği yapacak.

EuroChallenge Final-Four Trabzon'da

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Avrupa arenasında EuroChallange Cup’ta Final-Four’a yükselme başarısı gösteren Trabzonspor Medical Park, organizasyonun ev sahipliğini de aldı. FIBA’dan yapılan açıklamada, 24-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek EuroChallenge Cup Final-Four müsabakalarını Trabzon’un organize etme hakkı kazandığı belirtildi. Final-Four’a Trabzonspor Medical Park’ın yanı sıra Romanya’dan Energia Targu-Jiu, Almanya’dan Fraport Skyliners ve Fransa’dan JSF Nanterre takımları katılacak.

TEK YENİLGİYLE FINAL-FOUR’A YÜKSELDİ

FIBA EuroChallenge Kupası F Grubu'nda Güssing (Avusturya), Cluj-Napoca (Romanya), Atomerömü (Macaristan) takımlarıyla mücadele eden Trabzonspor Medical Park, gruptaki 6 maçını da kazanıp lider olarak 2'nci tura yükseldi. 2'nci Tur L Grubu'nda Rusya'nın Enisey Krasnoyarsk, Belçika'nın Mons ve Antwerp ekipleriyle eşleşen bordo mavililer, 5 galibiyet ve 1 mağlubiyetle yine lider olarak çeyrek finale çıktı. Trabzonspor Medical Park, çeyrek finalde de Rusya’nın Avtodor takımını ilk maçta sahasında 94-88, ikinci maçta da deplasmanda 100-73 yenerek Final-Four’da mücadele etmeye hak kazandı. Bu sezon EuroChallenge Cup'ta oynadığı 14 maçın 13'ünü kazanma başarısı gösteren bordo mavililer, tek yenilgisini 2'nci Tur L Grubu’nda Rusya'nın Enisey takımına karşı deplasmanda aldı.

Haberin Devamı

ALMANLARLA ÇEKİŞTİ

Trabzonspor Medical Park, Almanya’nın Frankfurt kentinin takımı Fraport Skyliners ile birlikte Final-Four’u düzenlemek için FIBA’ya başvurdu. Dün yapılan oylama sonucunda organizasyonun Trabzon’a verilmesi kararlaştırıldı. Bu sabah FIBA’nın resmi internet sitesinden duyurulan habere göre, 24-26 Nisan tarihleri arasında Final-Four Trabzon’a gerçekleştirilecek. FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, “Basketbol için çok büyük bir hafta sonu olacak” dedi. FIBA Bölgesel Avrupa Direktörü Kami Novak da, Trabzonspor Medical Park’ı organizasyonu düzenlemeye yönelik büyük istekleri ve kazanmaları için kutlarken, Fraport Skyliners’ı da katılımı için tebrik etti.

TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERECEĞİZ

Haberin Devamı

Trabzonspor Medical Park Basketbol Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu da, böylesine büyük bir organizasyonun Trabzon’da gerçekleştirilecek olmasının gururunu yaşadıklarını belirterek, “Konuklarımıza Türk misafirperverliğini göstermek istiyoruz. Trabzon’daki organizasyonun Final-Four etkinliklerinin en iyilerinden biri olacağına inanıyoruz” dedi.

İLK RAKİP RUMEN TAKIMI

Trabzon’daki 7 bin 500 seyirci kapasiteli Hayri Gür Spor Salonu’nda düzenlenecek olan EuroChallenge Cup Final-Four organizasyonunda ilk maçlar 24 Nisan’da yapılacak. Trabzonspor, Final-Four yarı finalinde Romanya’nın Energia Targu-Jiu takımıyla karşılaşırken, Fraport Skyliners – JSF Nanterre arasında diğer yarı final maçı oynanacak. İlk maçları kazanan takımlar 26 Nisan’da şampiyonluk için mücadele edecek.