Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Evdeki hesap çarşıya uydu

Evdeki hesap çarşıya uydu

Beşiktaş yönetimi bu yılın transfer bütçesini 11 milyon Euro olarak belirlemişti, 9.8 milyon Euro'ya 4 oyuncuyu kadroya kattı

Evdeki hesap çarşıya uydu

SON olarak Jose Sosa'yı kardosuna katarak yaz dönemini 5 transferle noktalayan Beşiktaş'ın en başta yaptığı hesap tuttu... Siyah-beyazlı yönetim bu yılın transfer bütçesini 11 milyon Euro olarak belirlemişti. Nitekim siyah-beyazlılar yaptıkları transferler için 31 Mayıs'a kadar toplam 9.8 milyon Euro ödeyecek...

1.2 MİLYON EURO DAHA VAR

DEMBA Ba'nın bonservisi 6 milyon Euro'ya alındı. Ancak 31 Mayıs'a kadar Chelsea'ye ödenecek para 4 milyon Euro olacak. Motta'nın 1.1 milyon Euro'luk bonservisi peşin olarak ödendi. Gökhan Töre 4.5 milyon Euro'ya transfer edildi fakat Rubin Kazan'a 500 bin Euro veren Beşiktaş, ocakta da 800 bin Euro ödeyecek, mayıs sonuna kadar başka para ödeme yapılmayacak.

SON olarak Sosa için 1.4 milyon Euro kiralama bedeli verildi. 15 Ekim'de de 2 milyon Euro ödenecek ve oyuncunun bonservisi alınacak. Böylece mayıs sonuna kadar ödenecek toplam para 9.8 milyon Euro'ya geliyor. 11 milyon Euro'dan kalan 1.2 milyon Euro'nun ise ocak transferinde değerlendirilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

5.2 milyon Euro gelecek yılın bütçesine kaldı!
BEŞİKTAŞ yaz döneminde yaptığı 4 transfer için toplam 15 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Ancak bunun 9.8 milyon Euro'su bu sezon içinde verilecek. Kalan 5.2 milyon Euro ise gelecek sezonun bütçesinden karşılanacak.
Pazarlık olmasa 33 milyon Euro'ydu
BEŞİKTAŞ transfer ettiği 5 oyuncuyu hiç pazarlık yapmadan alsa ödeyeceği bonservis 33 milyon Euro olacaktı. Çünkü 6 milyon Euro'ya alınan Demba Ba'nın bonservis pazarlığı 13 milyon Euro'dan başladı. Sosa için de ilk başta 10 milyon Euro talep edildi, transfer 3.4 milyon Euro'ya bitti. Motta'nın satın alma opsiyonu 2.5 milyon Euro'yken 1.1 milyon Euro'ya alındı. Gökhan Töre'nin de satın alma opsiyonu 7.5 milyon Euro'ydu ama bu operasyon da 4.5 milyon Euro'ya neticelendirildi.