Gazete Vatan Logo
İngiltere Everton'un sahibinden Cenk Tosun'a şok!

Everton'un sahibinden Cenk Tosun'a şok!

Everton Kulübü’nün sahibi Farhad Moshiri, transfer politikalarıyla ilgili itiraflar yaptı, isim vermeden Cenk Tosun transferini eleştirdi.

Everton'un sahibinden Cenk Tosun'a şok!

Cenk Tosun’un formasını giydiği Everton’un sahibi olan Farhad Moshiri, kulübün transfer politikalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Son dönemde transferde bir çok yanlış yapıldığını söyleyen İran asıllı İngiliz işadamı, isim vermeden Cenk Tosun transferine de dokundurdu.

Takımın üç önemli ismi olan John Stones, Romelu Lukaku ve Ross Barkley’in yerlerini doldurma harekatlarında başarısızlığa uğradıklarını itiraf eden Moshiri, bu isimlerin yerine aldıkları isimlere para saçtıklarını ancak bekledikleri verimi alamadıklarını dile getirdi. Cenk Tosun Beşiktaş’tan ocakta transfer edildiğinde, Everton’dan ayrılan Lukaku’nun yerinin doldurması beklentisiyle alındığı yorumları yapılmıştı.

‘Yerini dolduracağız diye epey para harcadık’

Finansal Fair Play’e de uymak zorunda olduklarını ve pahalı isimler yerine bundan böyle genç ve maaşı düşük isimlere yöneleceklerini söyleyen Everton sahibi şunları söyledi: “Yaşadığımız zorluk en iyi oyuncularımızdan üçünü kaybetmemizden kaynaklanıyor. Lukaku’yu 75 milyon sterline sattık. 70 bin sterlin haftalık da maaşı vardı.

Haberin Devamı

Onun yerini dolduracağız diye epey para harcamak, yüksek maaş vermek zorunda kaldık. Bu da size zorluk çıkardı. Ocak ayında futbolcu transferi yapmak bize katkı sağlamayabilir. Şimdi sıralamadaki yerimize bakıyorum ve 11. sırada olduğumuzu görüyorum. Ben de bir taraftarım ve bu beni tatmin etmiyor tabii ki."

22.5 milyon euro getiren Cenk'i kapacak

Everton Kulübü, Cenk'in bonservis bedelini 22.5 milyon euro olarak belirlediği dün İngiliz basınına yansımıştı.

(Onur Dinçer / Skorer)