Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş: 1-2

Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş: 1-2

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasının açılış maçında Beşiktaş, deplasmanda Yeni Malatyaspor'u Atiba Hutchinson ve Adem Ljajic'in attığı gollerle 2-1 yenerek puanını 39'a yükseltti ve zirve yarışında çok kritik bir galibiyet aldı.

Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş: 1-2

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın açılış maçında Yeni Malatyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Siyah beyazlı ekip rakibini Atiba Hutchinson ve Adem Ljajic'in gollerile 2-1 mağlup ederek üst üste 3. galibiyetini aldı ve puanını 39'a yükseltti. Ev sahibi Yeni Malatyaspor ise 34 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada sağ kanattan Lens'in çevirdiği topta Burak Yılmaz net durumda topu ağlara gönderemedi, sonrasında Yeni Malatyaspor savunması topu uzaklaştırdı.

15. dakikada gelişen Yeni Malatyaspor atağında içeriye kesilen ortaya Adem Büyük kafasını uzattı ancak topa dokunamadı.

30. dakikada Beşiktaş Ljajic'le gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Burak'ın verdiği pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Ljajic, Ertaç'ı geçemedi.

34. dakikada Beşiktaş adına Caner Erkin'in kullandığı kornerde Dorukhan etkili bir kafa vuruşu yaptı. Genç futbolcunun kafa vuruşu direkten dışarı çıktı.

38. dakikada Ljajic bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahasının hemen üstünden sert bir vuruş yapan Sırp oyuncu, kaleci Ertaç'ı yine aşamadı.

Haberin Devamı

41. dakikada Yeni Malatyasporlu Adem Büyük, yapılan VAR incelemesinin ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

46. dakikada Malatyaspor kalecisi Ertaç'la karşı karşıya kalan Burak Yılmaz, net bir fırsattan yararlanamadı.

48. dakikada Yine Ljajic yine Ljajic. Sırp yıldız, kaleci Ertaç'ı bir kez daha mağlup edemedi, Beşiktaş bir mutlak pozisyondan daha yararlanamadı.

50. dakikada Beşiktaş, Atiba Hutchinson'un attığı golle deplasmanda 1-0 öne geçti.

65. dakikada Jeremain Lens, çok net bir pozisyonda topu ağlara yollayamadı.

65. dakikada Lens kaçırdı, pozisyonun dönüşünde Yeni Malatyaspor, Ömer Şişmanoğlu'nun golüyle maça eşitliği getirdi.

71. dakikada Beşiktaş, Ljajic'in golüyle 2-1 öne geçti.

İŞTE İLK 11'LER

Yeni Malatyaspor: Ertaç, Bülent, Murat Akça, Mina, Chebake, Murat Yıldırım, Donald, Adem Büyük, Guilherme, Aleksic, Ömer Şişmanoğlu

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Mirin, Vida, Caner, Atiba, Dorukhan, Lens, Ljajic, Güven, Burak Yılmaz

TRİBÜNLER DOLDU

36 puanla 3'üncü sırada yer alan Beşiktaş ile ligin 4'üncü sırasında bulunan Yeni Malatyaspor'da taraftarlar bu maça yoğun ilgi gösterdi. 27 bin 500 kapasiteli Yeni Malatya Stadı'ndaki karşılaşmada sarı kırmızılı taraftarlar için ayrılan 24 bin 500 kişilik kontenjanda 24 bin bilet satılırken, siyah beyazlılar için ayrılan 1287 kişilik biletler tükendi. Böylelikle tribünler boş kalmadı.

Haberin Devamı

STAT ÇEVRESİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Yeni Malatyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada stat çevresinde alınan yoğun güvenlik tedbirleri dikkat çekti. Stada giriş sağlayan tüm kapılarda tedbir alınırken, stat etrafında adeta kuş uçurtulmadı.

SARI KIRMIZILI TARAFTARLARDAN KOREOGRAFİ

Malatya'nın 27 bin kişilik stadyumunda taraftar, ellerinde sarı kırmızılı bayraklarla takımlarına destek verdi. Maraton ve kale arkası tribünlerinde karşılaşma başlamadan önce taraftarlar dev bir teknik direktör Erol Bulut koreografisi yaparak ve sarı kırmızılı kartonlar açarak dikkatleri üzerine çekti.