Gazete Vatan Logo
Futbol Ezeli rakipler aynı sofrada

Ezeli rakipler aynı sofrada

Galatasaray ve Fenerbahçe kürek takımları sporcuları akşam yemeğinde bir araya geldi.

Ezeli rakipler aynı sofrada

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Milli Takım seçmelerine katılan ve 3 haftadır kampları devam eden Galatasaray ve Fenerbahçe kürek takımları sporcuları, Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı'nın düzenlediği akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yengeç Restoran'daki yemeğe Galatasaray ve Fenerbahçe kürek takımları sporcuları ile teknik heyetin yanı sıra, Başkan Saatcı, başkan yardımcıları Mehmet Yılmaz Cesur ile Metin Talaş, Fethiye Belediyespor Başkanı Tayfun Turgut, Belediyespor Antrenörü Nasuh Dinçer katıldı. Galatasaray ve Fenerbahçeli sporcuların dostluk mesajları verdiği yemekte samimi görüntüler ortaya çıktı. Sporcular, Türk Halk Müziği sanatçısı Adem Kazan'ın türküleri eşliğinde oynayıp, kol kola eğlendi. Belediye Başkanı Behçet Saatcı yemekte 2 takımın kaptanlarına plaket verdi.

"HER ZAMAN DOSTUZ"

Fenerbahçe Kürek Takımı Antrenörü Sonat Doğan, Fethiye'nin iklim ve tesisleri açısından iyi bir kamp merkezi olduğunu belirterek, Galatasaray'la büyük rekabet içinde olsalar da her zaman dost olduklarını söyledi. Milli takım seçmelerinin ardından hazırlık kampının sürdüğünü aktaran Doğan, yemek için Behçet Saatcı'ya teşekkür etti.

Fenerbahçe Büyük A Kürek Takımı sporcusu Ercan Kesim ise ezeli rekabetin süreceğini, ancak dostluğun da daim olacağını söyledi. Fethiye'de 3 haftadır kampta olduklarını anlatan Kesim, "Her yerde Galatasaray ve Fenerbahçe'yi bu şekilde göremiyoruz. Bizim aramızda hiçbir zaman kavga yok. Sadece rekabet var. Yarış dışında görüldüğü gibi dostluğumuz, arkadaşlığımız devam ediyor" diye konuştu.

SUDA RAKİP KARADA DOST

Galatasaray Büyük A Kürek Takımı sporcusu Burak Yıldırım da suda rekabetin olduğunu, ancak karaya çıktıktan sonra her zaman dost olduklarını kaydetti. Yıldırım, gelecek hafta milli takım forması altında birlikte ter dökeceklerini hatırlattı.

"KIRMIZI VE LACİVERT BİRBİRİNE NE KADAR YAKIŞIYORMUŞ"

Sporun farklı renklerle güzel olduğun belirten Başkan Saatcı ise, şöyle konuştu:

"Ben sarı-kırmızı ve sarı-lacivertin birbirine bu kadar yakıştığını bu gece gördüm. Türkiye'nin her yerinde sporda dostluk ve barışın sözde değil, özde olduğunu gösteren sporcu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Tüm dünya sarı-kırmızı, lacivert-beyaz veya siyah-beyaz olsa kimseye keyif vermez. Ama bu renk cümbüşünden çıkan armoniden herkes keyif alır."

Haberin Devamı