Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kanarya hedefi 12'den vurdu

Kanarya hedefi 12'den vurdu

Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi top 16 turu F Grubu 9. maçında Rusya'nın Nizhny ekibini, 92-79 yendi.

Kanarya hedefi 12'den vurdu

F.BAHÇE Ülker’in kağıt üzerindeki üstünlüğü maçın geneline olmasa da skora yansıdı. Bana göre maçın en kısa özeti bu. ‘Biz bu maçı galip tamamlarız’ ruh haliyle başlayan F.Bahçe’de, izleyen herkesin gördüğünü devre arasında Obradovic de dile getirdi. Konsantrasyondan uzak bir takım!

HÜCUMDA organize olamayan temsilcimizin savunma performansı da doğru orantılı etkilenince başa baş geçen ilk çeyrek 18-17 tamamlandı. 2. çeyrekte, altını çizdiğimiz o kağıt üzerindeki fark sahaya yansımaya başladı ve ribaunt sayılarından dış atış yüzdesine kadar, istatistiki veriler ilk periyodun çok üzerine çıktı. Bireysel potansiyellerin maksimum seviyede ortaya konması, temsilcimizin 2. çeyrekte 32-17’lik ezici bir skor üstünlüğüne sahip olmasını sağladı.

BJELICA ve Hickman’ın senaryosunu yazdığı ilk yarı mutlu bitse de 2. yarı adeta film başa sarıldı. 16 farkla (50-34) 2. yarıya başlayan Kanarya, Bjelica, Preldzic, Zisis gibi üretkenliği artıracak oyuncuların sahada olmadığı 3. çeyrekte hücumda varlık gösteremedi.

Haberin Devamı

SORU İŞARETLERİ VAR

7-0’lık seriyle başlayan Ruslar’a karşı hücumda olduğu kadar savunmada da etkisiz kalan sarı-lacivertliler, potasında 21 sayı gördüğü 3. periyodu Thompkins’ın sayılarıyla eriyen farkla 60-52 önde tamamladı.

SON çeyrekte ise oyuna girmesiyle devreye girmesi eş zamanlı isimler damga vurdu. Zisis’in lider rol üstlendiği son bölümde F.Bahçe, Bjelica ve skor katkısıyla takımlarına oh çektiren Serhat ile Melih’in sayılarıyla galibiyete uzandı.

GÜNÜN sonunda, F.Bahçe bu maçı öyle ya da böyle kazanırdı görüşü hakim olsa da kazandığı günde ortaya çıkan zaaflar da gelecek adına soru işareti yarattı. Bu maç sonrası, bol iniş-çıkışlı grafiğin, skor katkısı verecek diye beklenen Goudelock’ın savunmada yarattığı açıkların, ikili oyunlarda yakalanamayan istikrarın sorgulanması da kaçınılmaz oldu. Galibiyet hanesine bir artı daha koyan temsilcimiz adına dünden kalan en pozitif iki detaysa, ikinci çeyrek performansı ve süre alan her oyuncunun skor bulmasıydı.