Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe'de acı reçete!

F.Bahçe'de acı reçete!

Fenerbahçe'de, İsmail Kartal döneminde oyunculara 47 milyon Euro, Vitor Pereira döneminde ise 55 milyon Euro ödendi. Bonservislere de 42 milyon Euro verildi. İki yılda futbol şubesine toplam 145 milyon Euro (500 milyon lira) gitti. Ancak tek bir başarı gelmedi.

F.Bahçe'de acı reçete!

Şampiyonluğu Beşiktaş'a, Türkiye Kupası'nı da Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe iki yıldır kupa yüzü görmedi.

Fenerbahçe'nin iki yılda futbol şubesine harcadığı para ise dudak uçuklatan cinsten. İsmail Kartal dönemi sadece bonservisi elinde olan Diego'yu transfer eden Sarı-Lacivertliler futbolculara toplam 47 milyon Euro maaş ödedi. Vitor Pereira döneminde ise futbolcu maaşlarına bir yılda 55 milyon Euro gitti.

Sezon başında Luis Nani, Robin van Persie ve Simon Kjaer gibi dünya yıldızlarını tranrsfer eden Fenerbahçe'nin bu sezon bonservis ücretlerine harcadığı rakam ise 42 milyon Euro. İki yılda futbol şubesine harcanan toplam rakam ise 145 milyon Euro. Yani 500 milyon lira.

KUPA KAZANAMADI! DEV BİR GELİRDEN DE OLDU

UEFA kıskacında olan Fenerbahçe'nin 500 milyon lira harcamasına rağmen kupa kazanamaması ekonomisini de alt üst etti.

Fenerbahçe 150 milyon lira gibi astronomik bir şampiyonluk gelirinden mahrum kalırken, Şampiyonlar Ligi'ne de direkt katılma hakkını elde edemedi. İki ön eleme oynayacak Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nde ise dev takımlar bekliyor.

Haberin Devamı

UEFA ile yapılan anlaşmaya göre Fenerbahçe bu sezon sattığı oyuncu bütçesi kadar transfer yapabilecek. Bu da yönetimin elini kolunu bağlıyor. İki yılda futbol şubesine 500 milyon lira harcayıp sıfır çeken Fenerbahçe'yi zor günler bekliyor.

(Takvim)