Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe’de EURO 2016 bereketi

F.Bahçe’de EURO 2016 bereketi

Kaleden, hücuma kadar her mevkide görev yapan oyuncular, Pereira kadar EURO 2016'da mücadele edecek milli takımların teknik direktörlerinin de gözüne girmeye çalışacak

F.Bahçe’de EURO 2016 bereketi

Yeni yılla birlikte Haziran ayında başlayacak Euro 2016 takvimi de işlemeye başladı... Türkiye, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti kadrolarına oyuncu göndermesi muhtemel Fenerbahçe, önümüzdeki 5 ayda kadrosundaki milli yıldızlar arasında artacak rekabetin kaymağını yiyecek. İşte o mevkiler ve isimler:

KALE: Henüz A Milli Takım'a yeniden çağrılıp çağrılmayacağı belli olmasa da Volkan Demirel ilk yarıdaki performansıyla Milli Takım teknik heyetine net bir mesaj gönderdi. "Ne zaman görev verilirse oynarım" diyerek milli formaya yeşil ışık yakan Kaptan'ın kadroda yer bulmak için yapması gereken ilk şey bu performansı sürdürmek.

SAĞ BEK: Hem Gökhan hem Şener sürekli Fatih Terim'in radarında olan isimler. Türkiye'nin en iyi iki sağ beki olarak gösterilen Gökhan ve Şener, kendilerini gösterebilmek için sürekli sahada olmak zorunda.

STOPER: Alves Portekiz Milli Takımı'nın değişmez isimlerinden. Ancak arkasında Çek Cumhuriyeti'nin stoperi Michal Kadlec bekliyor. Turnuva yaklaştıkça, ikili arasındaki forma rekabeti de artacak.

Haberin Devamı

SOL BEK: Rekabetin doruklarda yaşandığı bir bölge... Hasan Ali, sezon başından bu yana yükselen performansıyla ilk yarının sonuna doğru Caner Erkin'i yedek bırakmaya başladı. Ancak Caner'in Sivas maçında golün asistini yapması, onun işini yine zorlaştırdı. A Milli Takım'a gitme ihtimali en yüksek ikili...

ORTA SAHA: Fatih Terim, Mehmet Topal ve Ozan Tufan'ı genelde aynı bölgede kullanıyor. Bu durum elbette oyuncuların kulüp takımındaki rekabetine de yansıyor. Mehmet Topal tecrübesiyle bir adım önde olsa da Ozan'ın artması muhtemel performansı işini zorlaştıracak gibi...

KANATLAR: Volkan Şen, Fatih Terim'in sıklıkla Milli Takım'a çağırdığı bir isimdi. Şimdi sakatlığına kadar gösterdiği performansla Alper Potuk da bu bölge için alternatifler arasına eklendi. Luis Nani'nin Portekiz için Euro 2016'ya hazırlandığını düşünürsek, kanatlardaki çekişmenin nefes nefese olacağı kesin.

(Sabah)