Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe'de herkesin kaderi kupaya bağlı!

F.Bahçe'de herkesin kaderi kupaya bağlı!

Yıldız transferleriyle sezona iddialı başlayan Fenerbahçe, hem Avrupa Ligi’nde hem de ligde hedefine ulaşamadı. Hem Pereira’nın hem de sözleşmesi sona eren oyuncuların geleceği, kupada alınacak sonuçla şekillenecek.

F.Bahçe'de herkesin kaderi kupaya bağlı!

Fenerbahçe, geçtiğimiz yaz transfer dönemine damga vurmuştu. 70 milyon Euro harcanarak kurulan kadro; Van Persie, Nani, Kjaer, Ozan Tufan, Fernandao gibi isimlere attırılan imzalar sonrası Sarı-Lacivertliler, ligin mutlak favorisi haline gelmişti. Sadece lig değil, Avrupa’da da iddialıydı Kanarya. Ancak işler istendiği gibi gitmedi.

Kimse önem vermiyordu

Pereira’nın ekibi daha sezon başında Shakhtar karşısında Şampiyonlar Ligi’ne havlu attı. Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi serüveni ise, Hırvat hakem Ivan Bebek’in de katkılarıyla son 16 turunda Braga karşısına sona erdi.

Artık elde sadece lig kalmıştı ancak Osmanlı ve Galatasaray beraberlikleriyle Konya ve Başakşehir yenilgileri sonrası şampiyonluk da kaçtı. Daha önce kimsenin önem vermediği Türkiye Kupası, şimdi birçok ismin kaderini belirleyecek hale geldi.

Pereira kazanmak zorunda

Başkan Aziz Yıldırım, sözleşmesi sona erecek futbolcularla masaya oturmadı. Yıldırım, görüşmelere başlamak için, Türkiye Kupası Finali’nde alınacak sonucu bekliyor.

Bu akşam Galatasaray karşısında elde edilecek sonuç, sadece oyuncular için belirleyici olmayacak.

Haberin Devamı

Teknik direktör Vitor Pereira’nın kaderini de çizecek. Yıldızlarla dolu kadroyla lig ve Avrupa’da başarı sağlayamayan Portekizli, kupayı da kaybederse, Sarı-Lacivertliler’de kalma ihtimali neredeyse tamamen ortadan kalkacak. Bu nedenle Türkiye Kupası Finali, Fenerbahçe için de son derece önemli.

(Fanatik)