Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe'de Pereira için flaş karar!

F.Bahçe'de Pereira için flaş karar!

Vitor Pereira, Fenerbahçe'deki ilk yılında hiçbir hedefi tutturamayınca gelecek planlarını bir anda değiştirdi.

F.Bahçe'de Pereira için flaş karar!

Portekizli hoca kendisini getiren Terraneo’nun ayrılması, takım içinde birçok oyuncuyla yaşadığı sıkıntılar, yönetimin bazı futbolculara yönelik müdahaleleri, bir türlü otoritesini ve sistemini kuramaması nedeniyle gitmeyi düşünüyordu. Ancak bu kadar pahalı ve yıldızlarla kurulu bir kadro ile başarıyı yakalayamayınca kariyeri için yönetimin “devam et” teklifini geri çevirmedi.

Fenerbahçe sezonu kupasız tamamlamasına rağmen yönetim, bir yıl daha sözleşmesi bulunan Teknik Direktör Vitor Pereira ile yola devam etmek istiyor.

Porto ve Olympiakos’ta şampiyonluklar yaşayan, benzer başarıyı sarı-lacivertli kulüpte de tekrarlamayı çok arzulayan Portekizli hocanın da ortaya çıkan olumsuz tablo üzerine gelecek planlarını bir anda değiştirdiği ve yönetimin “devam et” önerisini geri çevirmediği öğrenildi.

Aslında Pereira’nın kafasındaki düşünceler başkaydı. Fenerbahçe şampiyonluğa ulaşsaydı Portekizli hoca görevi bırakacaktı. Kendisini getiren Terraneo’nun gönderilişi, takım içinde birçok oyuncuyla yaşadığı sıkıntılar, yönetimin bazı futbolculara yönelik müdahaleleri, bir türlü otoritesini ve sistemini kuramaması Pereira’yı ayrılığın kapısına getirmişti. Ancak bunun için öncelikli şartı şampiyonluğun kazanılmasıydı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli camia ve taraftar Pereira’yı başarısız görüyor. Bu kadar pahalı bir kadro ve yıldızlarla şampiyonluğa ulaşamayan hoca da bunun farkında. Bu sebeple ayrılması durumunda uzun vadede kariyerinin bu tablodan zarar göreceğini düşünüyor. Fenerbahçe’yi şampiyon yapmadan kariyerine devam etmek istemeyen Portekizli teknik adam da kendisini başarısız gördüğü için Türkiye defterini kapatmıyor.

SÜPER TEKLİFLER

Portekizli teknik adam, paradan çok kariyerini ön planda tutuyor. Geçen sezon daha cazip teklifler alsa da daha az paraya Fenerbahçe’ye gelmeyi kabul etmişti. Bunun temel sebebi ise Fenerbahçe’nin büyük hedefleriydi. Zaten sarı-lacivertli kulüple en son konuştuğu konu para oldu. Önce planı ve hedefleri öğrendi ardından mali konulara geçildi. Şimdi de hem ülkesi Porto’dan hem de şu an kazandığı ücretin daha fazlasını veren Arap kulüplerinden ciddi teklifler alsa da Pereira, Fenerbahçe’deki hedeflerini tutturmak, yoluna öyle devam etmenin hesaplarını yapıyor.

Haberin Devamı

‘Sen planını yap hoca’

Başkan Aziz Yıldırım, lig daha tamamlamadan önce Vitor Pereira ile yola devam etme kararı almıştı. Hatta kupa finali öncesi Başkan Yıldırım’ın, Portekizli hoca ile biraraya geldiği öğrenildi.

Yıldırım’ın bu toplantıda yeni sezon için Pereira’ya plan ve programını yapmasını söylediği ifade edildi. İki taraf yapacakları son toplantının ardından geçen sezonu değerlendirip yeni sezonla ilgili fikir alışverişinde bulunacak. Pereira ayrıca geçen sezonla ilgili raporunu da sunacak.

Aslında belliydi!

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray’a kaybeden sarı-lacivertli takımın aldığı bu sonuç Vitor Pereira için sürpriz olmadı. Maç öncesi Portekizli teknik adamın yöneticilerle yaptığı değerlendirmede takımın konsantrasyon sorunu yaşadığını ifade ettiği öğrenildi.

Pereira ligin kaybedilmesi sonrası oyuncuların büyük bölümünde görülen motivasyon kaybını ortadan kaldırmaya çalışsa da bunda başarılı olamadığını hissetti ve bunu yönetime de iletti.

Haberin Devamı

(Skorer)