Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe'de sürpriz ayrılık

F.Bahçe'de sürpriz ayrılık

Polonyalı antrenör Jacek Winnicki’nin biletini kesmeyi düşünen Fenerbahçe, takımı Ertuğrul Erdoğan’a emanet edecek.

F.Bahçe'de sürpriz ayrılık

Kadın basketbolunda üst üste iki kez Avrupa’nın bir numaralı kupasında final oynayan, Prag’daki Final-Four’da ise hedefi tutturamayan F.Bahçe’de “köklü değişim” için düğmeye basıldı.

HaberTürk'te yer alan habere göre, sarı-Lacivertli takımda yeniden yapılanmanın ilk hamlesi, takımı bir Türk coacha emanet ederek gerçekleştirilecek. Kanarya’da erkek takımında daha önceki yıllarda Bogdan Tanjevic’in yardımcılığını yapan, Karadağlı antrenörün ayrıldığı süreçte bir süre başantrenörlük görevini de üstlenen ve şampiyonlukta pay sahibi olan deneyimli coach Ertuğrul Erdoğan’ın “ilk seçenek” olarak ön plana çıktığı öğrenildi.

EKREM MEMNUN MODELİ

Hayal kırıklığı yaratan Polonyalı coach Jacek Winnicki ile yolları ayırmayı planlayan yöneticilerin, kulübün yapısını bilen ve uzun yıllar Sarı-Lacivertli camianın içinde görev yapan Erdoğan’ı göreve getirmek için nabız yokladığı belirtildi. Daha önce hiç kadın takımı çalıştırmayan Erdoğan projesini, Galatasaray’da başarılı sonuç veren Ekrem Memnun hamlesinden yola çıkarak hayata geçirmeyi düşünen idareciler, tecrübeli coachu ikna etmek için çaba sarf ediyor.

Haberin Devamı

YABANCILARA YOL GÖRÜNDÜ

F.Bahçe’de en köklü değişim ise yabancı oyuncu rotasyonunda yaşanacak. Kadın basketbol şubesinde küçülmeye gitmeyi planlayan Sarı-Lacivertliler, tamamı milli takımlarda forma giyen eldeki Türk oyuncu kadrosunu koruyacak ve yabancı oyuncuların birçoğu ile yolları ayıracak. Quanitra Hollingsworth, Tina Charles, Miljana Bojovic, Shavonte Zellous gibi maliyeti yüksek oyuncularla devam edilmeyecek.

SEZON BAŞINDA DA TEKLİF YAPILMIŞTI

Polonyalı coach Jacek Winnicki’den umduğunu bulamayan Fenerbahçe, sezon başında Ertuğrul Erdoğan’a teklif götürmüştü. Ancak maddi konularda anlaşma sağlanamayınca Erdoğan, Türk Telekom’la el sıkışmıştı. Sarı-Lacivertliler, kısa bir süre önce Telekom’dan ayrılan Ertuğrul Erdoğan’ın kapısını yeni bir teklifle çalacak ve anlaşma zemini arayacak. Öte yandan F.Bahçe’de kadın basketbol takımı için eski coach George Dikeoulakos’un adının geçtiği ancak başkan Aziz Yıldırım’ın Yunan çalıştırıcıya sıcak bakmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı