Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Buldozer Fener

Buldozer Fener

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 17. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe ile Darüşşafaka Doğuş kozlarını paylaştı.

Buldozer Fener

NORMAL sezonun lig liderliğini ve diğer üç takımı belirleyecek maçlardan birine çıkarken koç Obradovic iki önemli karar vermişti. Birincisi, 3 gün önce Euroleague’de geriden gelip kazandıkları Anadolu Efes maçının mental ve fiziksel yorgunluğunu ortadan kaldırmak, sahada enerjiyi yüksek tutmak için geniş rotasyon kullanmaktı. İkincisi ise, ana planındaki Udoh-Vesely uzun ikilisi yerine daha çok Datome ve Barış Hersek’i 4 numarada kullanıp ana rolü verdiği uzunlardan birini diri tutmaktı.
TECRÜBELİ koçun bu kurgusu tuttu ve F.Bahçe rahat bir galibiyet aldı. Aslında ikinci devre başlarken 2 takımın da hücuma daha çok konsantre olmuş, savunmada enerjisini ekonomik kullanmaya başlamıştı.
DARÜŞŞAFAKA Doğuş’ta Luke Harangody ve Emir Peldzic sayı üretmeye çalıştı. F.Bahçe kısalarının arka arkaya yarattıkları etkin hücumlar ile fark açıldı.
30 dakika boyunca Dixon-Bogdanovic-Melih üçlüsü toplam 47 sayı üretilmesini sağladı. 3. çeyrek
bitiminde skor 74-54 ile sarı-lacivertlilerin üstünlüğünü gösteriyordu.
ÖNLEM ALINMALI
DARÜŞŞAFAKA Doğuş bu çeyrekte maça olan inancını kaybetti. Aslında maçın sonucu da bu süreçte belirlenmiş oldu. Son çeyrek oynanması gereken 10 dakikadan öteye geçmedi.
ANADOLU Efes maçında geride olan takımını ateşleyen Kaptan Melih bu galibiyette de etkin rol oynayarak, maçın gidişini değiştirecek oyunculardan olduğunu tekrar hatırlattı.
DARÜŞŞAFAKA Doğuş geniş kadrosuna rağmen maçtan erken kopması onlar için önemli bir mesajdı. Play off öncesi gereken önlemleri alıp mayıs-haziran aylarında takım olarak daha etkin olacaklardır.

Haberin Devamı