Gazete Vatan Logo
Galatasaray Fenerbahçe ezdi geçti

Fenerbahçe ezdi geçti

Spor Toto Basketbol Ligi yarı final ikinci maçında Fenerbahçe, Galatasaray'ı 80-55 yenerek seride 2-0 öne geçti.

Fenerbahçe ezdi geçti

G.SARAY maça istekli başladı ve ilk çeyrek tempoyu istediği seviyede tuttu. Ergin Ataman, Vesely ve Udoh’un çember altı dominasyonunun önüne geçmek için bu maçta iki uzununu daha fazla beraber kullanmaya çalıştı. Sinan’ın iyi başladığı periyotta 2-8’lik skora ulaşan Cimbom ilk çeyreği 16-19 önde kapattı. Fakat G.Saray bunu çok sürdüremedi.

F.Bahçe 2. periyoda Sloukas ile muhteşem başladı. Ev sahibi 9-0’lık seri yakalayıp sonrasında farkı da 9 sayıya çıkardı. Bu noktada G.Saray’da Göksenin devreye girdi ve 7 sayı ile takımına nefes aldırıp farkın açılmasını önledi. F.Bahçe’de Dixon ilk devrede 16 sayı üretti ancak Sloukas 2. çeyrek momentumun F.Bahçe’ye geçmesindeki en önemli silahtı. (41-37)

G.SARAY 2. yarıya durumu eşitleyerek başladı fakat istediği ritmi yakalayan F.Bahçe’nin önüne geçemedi. 17-2’lik seri bulan F.Bahçe, çeyreği 19-9’la geçti ve ilk devre çok önemli bir yüzdeyle skor bulan Sloukas-Dixon’a Bogdanovic de eklendi. İlk yarı iki sayı atan Bogdan, maç sonu 17’yi buldu.

ATAMAN NE YAPACAK?
4. çeyrekte de F.Bahçe kolay sayılar bulmaya devam ederken, G.Saray hücumda bir türlü organize olamadı. Fark her geçen saniye daha da açılınca, koç Ergin Ataman, Abdi İpekçi’de oynanacak 3. maçı düşünerek, Şafak Edge, Ege
Arar ve Duşan Cantekin’i oyuna aldı. Konuk ekip bu periyotta da yalnızca 9 sayı üretebildi.
OBRADOVIC, 2-0’lık seri ile Ülker Sports Arena’da Ergin Ataman karşısındaki yenilmezlik serisini sürdürmeyi başardı. Bakalım bundan sonra Abdi İpekçi’de oynanacak iki karşılaşmada Ergin Ataman da evinde yenilmeme serisini sürdürecek ve seri son maça taşınacak mı?

Haberin Devamı