Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe'den Sergen Yalçın formülü

F.Bahçe'den Sergen Yalçın formülü

İsmail Kartal, Sivasspor karşısında iki yıldızını aynı anda sahaya sürdüğü takdirde takımının hücumda daha etkili bir görüntüye kavuşacağını düşünüyor.

F.Bahçe'den Sergen Yalçın formülü

Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu’nun sakatlığı sonrası yeniden kadroya dönüşü ile birlikte “Emre mi, Diego mu yedek kalacak” soruları da sorulmaya başlanmıştı. Ancak İsmail Kartal’ın kafasında bambaşka bir plan var. Sarı lacivertlilerin teknik adamı, Sivasspor deplasmanında milli oyuncuyu daha defansif bir role büründürecek Brezilyalı’yı ise yine 10 numara pozisyonunda oynatacak. Kartal, bu iki oyuncunun orta alandaki aktivitesiyle Yiğido’yu alt edeceğine inanıyor. Sarı lacivertli teknik direktör, bu ikilinin arkasına da süpürücü rolüde Mehmet Topal’ı kullanacak.

ÖNCEKİ DENEMELER BAŞARISIZ OLMUŞTU

Daha önce Diego ve Emre’nin birlikte oynadığı Gaziantepspor maçında rakibine ilk 45 dakikada çok fazla pozisyon veren Fenerbahçe’de ikilinin birlikte oynaması tartışılmıştı. Fakat geçen haftalarda bu durumu düzeltmek için antrenmanlarda özel çalışmalar yapan İsmail Kartal, pas merkezi olarak orta alanda Diego’ya görev verecek. Böylece ikili arasında saha içindeki top paylaşım sıkıntısı da ortadan kalkacak.

Haberin Devamı

Balıkesir karşılaşmasında orta alanda topun arkasına geçen ve sahanın en çok koşan oyuncusu olan Diego’nun Sivasspor deplasmanında da aynı şekilde çok koşmasını isteyen Kartal, böylece orta alanda 1 kişi eksik oynamayacaklarını dşünüyor.

DAHA ÇOK KOŞACAK

Diego’nun çok koşmaması halinde savunmada zafiyet yaşayacaklarını düşünen Kartal, bu nedenle tecrübeli oyuncunun takımın koşu ritmine ayak uydurmasını ve savunmaya sık sık yardım etmesini istiyor. Kartal, Emre ve Diego’nun birlikte oynamasıyla hücumda da daha etkili bir görüntüye kavuşacaklarını düşünüyor.

(Hürriyet)