Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe'den taraftara çağrı

F.Bahçe'den taraftara çağrı

Fenerbahçe Kulübü, Shakhtar Donetsk maçıyla ilgili taraftara bir çağrıda bulundu.

F.Bahçe'den taraftara çağrı

Fenerbahçe Kulübü, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 5 Ağustos Çarşamba günü Ukrayna'nın Lviv kentinde oynanacak Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe maçının UEFA tarafından 'yüksek riskli maç' olarak belirlendiğini ve karşılaşma için atanan UEFA delegesine eş olarak UEFA güvenlik temsilcisinin de bu maç için görevlendirildiğini duyurdu.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Shakhtar Donetsk'le oynanan ilk maçta Fenerbahçe Kulübü'nün ve sarı-lacivertli taraftarın 'müsabaka organizasyonu ve seyirci davranışları' bakımından UEFA'dan tam not aldığı belirtilerek, "Takımımızın 5 Ağustos Çarşamba günü oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanş maçı olan ve 'seyirci davranışları' ile ilgili olarak UEFA'dan tam not almamız gereken Shakhtar Donetsk karşılaşması, UEFA tarafından 'yüksek riskli maç' olarak belirlenmiş ve maç için atanan UEFA delegesine eş olarak UEFA güvenlik temsilcisi bu maç için görevlendirilmiştir" denildi.

Fenerbahçe'nin 2012-2013 futbol sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı maçlarda yaşanan önemli disiplin ve güvenlik ihlalleri nedeniyle sarı-lacivertli kulübün çok ciddi yaptırımlara ve para cezalarına maruz kaldığı hatırlatılarak, şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

"Yaşanan bu olaylar nedeniyle kulübümüzle ilgili UEFA müsabakalarından ihraç kararı verilmiş ve kulübümüzün cezası, benzer olayların bir daha yaşanmaması koşuluyla ertelenmiştir. Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanabilecek en ufak bir disiplin ve güvenlik ihlali, takımımızın emin adımlarla yürüyeceğine inandığımız Avrupa yolunda geri dönülemez bir yaptırıma sebep olacak, takımımız Avrupa'dan men edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır."

Açıklamada ayrıca, karşılaşmayı tribünden takip edecek Fenerbahçeli taraftarların maç öncesi, sırası ve sonrasında uyması gereken konular hakkında bilgiler verilirken, biletsiz taraftarların stat etrafına alınmayacağına vurgu yapıldı.