Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe'den yeni sözleşme şartı!

F.Bahçe'den yeni sözleşme şartı!

Fenerbahçe yönetimi sözleşmesi biten futbolcularla anlaşmak istiyor ama tek şart var.

F.Bahçe'den yeni sözleşme şartı!

Yeni sözleşme teklif edilecek isimlerin başında kaptan Emre Belözoğlu geliyor. Webo, Selçuk, Mert, Kuyt ve Egemen gibi oyunculardan indirim istenecek. Yönetimin kafasındaki yıllık en uç rakam ise 2 milyon Euro...

Fenerbahçe'de sözleşmesi bitecek oyunculara mali fair play kriteri geliyor. Sarı lacivertli kulüp başta kaptan Emre Belözoğlu olmak üzere sözleşmesi bitecek oyuncuların büyük çoğunluğu ile yeni anlaşma imzalamak istiyor. Özellikle Emre Belözoğlu’na son dönemlerde gelen tepkiler sarı lacivertlilerin kaptanına kulüpten büyük bir destek oluşmasını sağladı.

Yönetim, Emre’nin gördüğü tepkilerin haksız olduğunu düşündüğünü, tecrübeli oyuncuya Volkan Demirel ile birlikte sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirtti. Bu nedenle sözleşme teklif edilecek oyuncuların başında Emre geliyor.

ÜST LİMİT BELİRLENECEK

Ancak yönetimin tek bir şartı var. O da anlaşmanın Fenerbahçe’nin şartlarında olması. Bu da yıllık ücretin düşeceği anlamına geliyor. Bir üst limit belirlenecek. Futbolculara bu üst limit üzerinden teklif sunulacak. Kadroda bulunan 23 futbolcuya yıllık yaklaşık 45 milyon Euro ücret ödeniyor. Bu rakamı aşağı çekmek isteyen Fenerbahçe, finansal disiplini bu şekilde sağlamayı planlıyor. Sözleşmesi biten Emre, Webo, Selçuk, Mert, Kuyt, Egemen gibi önemli oyuncuların aldıkları yıllık ücretlerde indirim yapmaları istenecek. Yaklaşık 2.5 milyon Euro ortalama ile oynayan bu futbolcuların ücretleri inecek.

Haberin Devamı

KÜÇÜLME İÇİN ÜYELERE DANIŞILACAK

Bu rakamı da en fazla 1.5 ile 2 milyon Euro arasına çekmek isteyen sarı lacivertliler bu isteğe uymayan isimlerle anlaşma yapmayacaklar. En çok zorlanılacak isim kaleci Mert Günok olacak. Genç kaleciye başta Beşiktaş olmak üzere bir çok kulüpten teklifler var. Bu teklifleri Fenerbahçe’nin önerisi gelene kadar beklemeye alan Mert, Mayıs ve Haziran ayı başında yapılacak görüşmelerde anlaşma sağlarsa kalacak. Bu arada Fenerbahçe amatör şubelerin de kulübe getirdiği yükü göz önünde bulunduran yöneticiler, bu durumu mali genel kurulda üyelere soracaklar ve küçülmeye gidilip gidilmeyeceğine karar verecekler.

Haberin Devamı

KİM NE ALIYOR

Emre Belözoğlu

2.5 milyon Euro

Volkan Demirel

2.5 milyon Euro

Mert Günok

655 bin Euro

Gökhan Gönül

2.4 milyon Euro

Maç başı ücretler dahil

Caner Erkin

2.4 milyon Euro

Mmaç başı ücretler dahil

Egemen Korkmaz

2 milyon Euro

Maç başı ücretler dahil

Bekir İrtegün

1.4 milyon Euro

Serdar Kesimal

1.7 milyon Euro

Hasan Ali Kaldırım

1.3 milyon Euro

Kuyt 2.8 milyon Euro

Maç başı da 17 bin Euro

Mehmet Topal

2 milyon 50 bin Euro

Selçuk Şahin

950 bin Euro

Moussa Sow

1.4 milyon Euro

Diego Ribas

3.5 milyon Euro

Maç başı ücretler dahil

Raul Meireles

2.5 milyon Euro

(Hürriyet)