Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe Diego'suz daha iyi!

F.Bahçe Diego'suz daha iyi!

F.Bahçe, Diego'nun oynadığı 5 maçın 3'ünde 7 puan kaybetti, sadece bir gol buldu.

F.Bahçe Diego'suz daha iyi!

Fenerbahçe'de tek transferi Diego Ribas, sezonun fiyaskosu olma yolunda ilerliyor. Bursaspor maçında hiçbir varlık gösteremeyen ve sakatlığı nedeniyle 15 gün daha sahalardan uzak kalacak olan Brezilyalı, Türkiye'ye bir türlü uyum sağlayamadı.

DIEGO F.BAHÇE'DE NE YAPTI?

Teknik Direktör İsmail Kartal'ın oynatmadığı söylenen Brezilyalı, 10 lig maçının 8'inde sahaya çıktı, 5'inde ilk 11'deydi. Henüz gol ve asist yapamadı.

F.Bahçe, Diego'nun 11'de çıktığı 5 maçın 3'ünde (Trabzon, Akhisar, Bursa) 7 puan kaybetti. Puan kaybedilen bu maçlarda sadece 1 gol atılabildi.

Diego'nun 11'de çıktığı, kazanılan 2 maç ise Kadıköy'deki Gaziantep ve Rize maçları. Gaziantep maçında tartışılan penaltı, Çaykur Rize maçında rakibin eksik kalması 3 puan için en önemli faktörlerdi.

Diego'nun oynamadığı Galatasaray derbisi mağlubiyet, Beşiktaş derbisi galibiyetle bitti. Galatasaray maçında 10 kişi kalana kadar üstün olan taraf Fenerbahçe'ydi.

Tüm bu rakamların yanında daha ilginç olanı, Diego'nun henüz kaçırdığı net bir gol pozisyonunun dahi olmaması.

Haberin Devamı

15.5 MİLYON EURO BEDELİ VAR

Diego olayında işin ekonomik boyutuna bakarsak, durumun vehameti daha da büyüyor:

Diego, kariyerinin en yüksek noktasına ulaştığı Werder Bremen'den Juventus'a giderken yıllık 5 milyon Euro kazanmaya başladı. Yaşı henüz 24'tü...

Ardından Wolfsburg, Atletico Madrid gibi takımlara bonservisle ve kiralık olarak transferler yaptı. Aynı parayı kazanmaya devam etti.

29 yaşındayken, Juventus'la yaptığı kontrat ve devamı sona erdi, Diego serbest kaldı. Ancak 24 yaşındaki kontratın aynısını almayı başardı.

F.Bahçe Diego'ya 5 milyon Euro imza parası ve yıllık 3.5 milyon Euro ödüyor. 3 yıllık sözleşmenin bedeli 15.5 milyon Euro. Yani yıllığı 5.17 milyon Euro.

19 YAŞINDA DEĞİL Kİ KAZANMAYA ÇALIŞALIM

Brezilyalı 10 haftalık performansıyla taraflı-tarafsız herkesi endişeye sevk ederken, gelecekle ilgili de sıkıntılar büyük. Teknik değerlendirmeler, Diego'nun Topuk Yaylası'ndan bu yana bir arpa boyu yol gitmediğini, mecburiyet dışında ilk 11'de oynama ihtimalinin bir hayli düşük olduğunu gösteriyor. Teknik Direktör İsmail Kartal ise oyuncunun sertliğe dayalı futbol oynanan Türkiye Ligi'ne uyum sağlayamaması nedeniyle dertli. Kartal, Diego için "19 yaşında değil ki,oynatarak kazanmaya çalışalım. Oynattığımız zaman bize maç kazandırması lazım" yorumunu yapmıştı.

Haberin Devamı

İKİ GÖRÜŞ

ÖMER ÜRÜNDÜL: F.BAHÇE'YE UYGUN DEĞİL

Transfer edilen oyuncuların takımın oynadığı oyun düzenine uygun olması gerekir. Barcelona modeli oynayan B.Münih'in İspanya'da aynı ekole alışmış Xabi Alonso'yu alması gibi. Diego'nun yapısı, F.Bahçe'nin oyun düzenine uygun değil. F.Bahçe'de kanat forveti kimliğinde oyuncu yok. Kanatlardan adam eksilten oyuncu olmayışı, santrfor oynayan Emenike veya Sow'un sırtı kaleye dönük oynama özelliği olmayışı Diego'nun vereceği katkıları en aza indiriyor.

GÜRCAN BİLGİÇ: ZAMANA İHTİYACI VAR

Diego'nun kalitesini biliyoruz ama nereden baksanız 3 sezondur onu formda, oynadığı takıma liderlik yaparken görmedik. Atletico'da da ilk 11'de oynayamadı. Fenerbahçe'de de bu sıkıntısı devam ediyor. Hatırladığımız oyuncuya dönmesi için Rize maçında bu sinyalleri verdi. Bursa'da sert markajda varlık gösteremedi. Daha zamana ihtiyacı olduğu anlaşılıyor.

Haberin Devamı

(Sabah)