Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe ilk peşinde

F.Bahçe ilk peşinde

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda eşleştiği ve ilk maçta kendi evinde golsüz berabere kaldığı Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla yarın rövanş maçına çıkacak.

F.Bahçe ilk peşinde

Rakibiyle deplasmanda kozlarını paylaşacak sarı-lacivertli ekip, alacağı her türlü galibiyet ve gollü beraberliklerde adını bir üst tura yazdıracak.

Maçın 90 dakikası 0-0 sona ererse, karşılaşma 15'er dakikalık iki devre halinde oynanacak uzatmalara gidecek. Uzatmalarda da galibiyetin dışında gollü beraberlikler Fenerbahçe'yi üst tura çıkartırken, 120 dakika sonunda gol olmazsa tur atlayan tarafı seri penaltı atışları belirleyecek.

Shakhtar Donetsk'in ise maç penaltılara gitmeden tur atlaması için sahadan galibiyetle ayrılması gerekecek.

Shakhtar Donetsk ile Fenerbahçe arasında Ukrayna'nın Lviv kentinde oynanacak maç saat 21.45'te başlayacak. Karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer yönetecek.

Şener'in cezası bitti

Fenerbahçe'de, geçen sezon Bursaspor'la UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu maçında kırmızı kart gördüğü için ilk müsabakada forma giyemeyen yeni transfer Şener Özbayraklı'nın cezası sona erdi.

Sarı-lacivertlilerde Şener, cezasını tamamlayarak takıma dönerken, sakatlığı bulunan Gökhan Gönül takımını zorlu maçta yalnız bırakacak.

Haberin Devamı

Shakhtar Donetsk takımında ise cezası biten Olexandr Kucher, teknik direktör Mircea Lucescu'nun görev vermesi halinde forma giyebilecek.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın, ilk karşılaşmanın 11'inden fazla bir değiklik yapmadan takımını sahaya sürmesi bekleniyor.

Kalede Volkan Demirel'i oynatacak olan Pereira, sakatlık ve cezalı oyunculardan dolayı ilk maçta mecburen sağ bek oynattığı Hasan Ali Kaldırım'ın yerine Şener Özbayraklı'ya formayı verecek. Savunmayı Şener, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Caner Erkin dörtlüsünden oluşturması beklenen Portekizli teknik adam, ön liberoda Josef de Souza'ya şans tanıyacak. Souza'nın orta alandaki partneri ise Mehmet Topal ya da Raul Meireles olacak. Sakatlığından dolayı takımla çalışamayan Mehmet'in durumu maç saatinde netleşecek.

Sağ kanatta Luis Nani'nin formasına kesin gözüyle bakılırken, Pereira'nın Hollandalı yıldız futbolcu Robin Van Persie'yi oynatıp oynatmayacağı merak konusu. Van Persie'nin henüz hazır olmadığını düşünen Pereira'nın, Hollandalı golcü futbolcuyu maçın gidişatına göre sonradan oyuna alması bekleniyor. Bu durumda sol kanatta Moussa Sow'a görev verecek olan Pereira, forvet arkasında ilk maçın çalışkan ismi Diego Ribas, forvette ise Jose Fernandao'yu oynatacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Alves, Kjaer, Caner Erkin, Meireles (Mehmet Topal), Souza, Nani, Diego, Sow, Fernandao.

Karşılaşma Lviv'de oynanacak

Ukrayna'nın doğusundaki iç savaş sebebiyle Shahtar Donetsk maçlarını kendi sahasında oynayamıyor.

Geçen seneden bu yana lig ve Avrupa maçlarını Kiev ile Lviv'de oynayan Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe'yi Lviv'de ağırlayacak.

Lucescu'nun takımı, Fenerbahçe'yle Donetsk'e yaklaşık bin 200 kilometre uzaklıktaki Lviv şehrinde karşılaşacak. Fenerbahçe ise İstanbul'dan yaklaşık bin 400 kilometre mesafe kat ederek Lviv'de maça çıkacak. Donetsk Ukrayna'nın en doğusunda Lviv ise ülkenin en batısında bulunuyor.

Haberin Devamı

Maç saatinde Ukrayna'da hava sıcaklığının 20 derece olması bekleniyor.

Fenerbahçe, Ukrayna'da ilk peşinde

Fenerbahçe Futbol Takımı, Avrupa kupalarında Ukrayna takımlarına karşı oynadığı maçlarda galibiyet sevinci yaşayamadı.
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 0-0'ın rövanşında yarın Shakhtar Donetsk'le karşılaşacak sarı-lacivertli takım, şimdiye kadar Ukrayna takımlarıyla yaptığı 5 maçtan hiç galibiyet çıkaramadı.
Bu maçlarda 3 beraberlik, 2 yenilgi alan Fenerbahçe, ilk kez 2006 yılında bir Ukrayna temsilcisiyle resmi maçta karşılaştı.
Teknik direktör Christoph Daum yönetimindeki sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 3. ön eleme turunda Dinamo Kiev'le karşı karşıya geldi.
İlk maçı deplasmanda 3-1 kaybeden sarı-lacivertliler, Kadıköy'de ağırladığı rakibi karşısında istediği skoru alamadı. Maksim Shatskikh'in gollerine Stephen Appiah ve Kerim Zengin'in golleriyle karşılık veren Fenerbahçe, sahadan 2-2'lik skorla ayrıldı ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını elde edemedi.

Haberin Devamı