Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fener'in pen'altın' çağı

Fener'in pen'altın' çağı

Geçen hafta derbide yara alan F.Bahçe'ye Kadıköy yine ilaç oldu. G.Birliği'ni deviren Kanarya evinde 4'te 4 yaptı

Fener'in pen'altın' çağı

G.SARAY'A kaybetmenin moral bozukluğunu ancak G.Birliği karşısında alınacak farklı bir galibiyet ve güzel oyun kurtarırdı. Ancak sarı-lacivertliler ilk 45 dakika çilingir gibi anahtarı çevirdi durdu, kilidi bir türlü açamadı!

EMRE ne zaman ki penaltıyı gole çevirdi o zaman rahatladı F.Bahçe. En azından pozisyon buluyorlardı. Ancak Antal'ın şok golüyle umutlar tam tükendi derken sahneye Emenike çıktı. Ancak düşürülerek durdurulabildi ve 2 penaltı golüyle F.Bahçe 3 puanı aldı. Kimseyi bu galibiyet kesmemiş olabilir ama Beşiktaş maçı düşünüldüğünde bu 3 puan tam ilaç oldu.

G.BİRLİĞİ daha maça çıkmadan oyun planını beraberliğe yapmış, 1 gol bularsa da karşılaşmayı böyle kapatacaktı. 5'li savunma ve önlerinde 2 ön libero her şartta F.Bahçe'nin araya sızmalarına mani olacaktı. İlk yarı bu taktik araya tatlı sert futbolun da eklenmesiyle kısmen tuttu. Caner de olmayınca kanatlar yarım işledi.

PENALTILAR OLMASA...

DÜŞÜNÜN maç o kadar sıktı ki ilk yarı toplamda sadece 1 pozisyon yaşandı. 38'de F.Bahçe ilk pozisyonunu buldu. Kuyt ortaladı, Sow zar-zor kafayı vurdu top kaleci Dahlin'de kaldı. 49'da Alper zorladığı pozisyonu ceza sahasına kadar getirdi. Hakan'ın müdahalesine hakem Özgür Yankaya penaltı dedi. 50'de Atışı Emre gole çevirdi.

Haberin Devamı

64'TE kazanılan korneri Meireles kullandı, arkalardan Topal koşup gelişine vurdu, aut. 68'de yine Meireles ortaladı, Sow kafayı vurdu, aut. 76'da Sow defansın arkasına koştu kaleci Dahlin açılmıştı, Senagalli topu aşırttı, tam 'gol oldu' derken Tosiç çizgide topa vurdu ve direkten dönen bu top ağlarla buluşmadı.

81'DE Antal arkaya sarkıp Volkan'ın yanından golü atarak skora denge getirdi: 1-1. 85'te oyuna girdikten kısa bir süre sonra o meşhur driplingini yaptı Ahmet ancak düşürerek durdurmak zorunda kaldı. İkinci penaltıyı 86'da Kuyt kullandı: 2-1. F.Bahçe kazandı ama 2 penaltı golü olmasa işleri çok zordu!