Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe'nin üç yıllık aşkı!

F.Bahçe'nin üç yıllık aşkı!

Hollandalı yıldız Robin van Persie'nin adı her gün Fenerbahçe'yle anılmaya devam ediyor.

F.Bahçe'nin üç yıllık aşkı!

Fenerbahçe yönetimi transfer için Mayıs ayındaki başkanlık seçimini bekleyeceğini açıklasa da Avrupa'nın her ülkesinden gazetelerin manşetlerini sarı-lacivertlilerin transfer haberleri süslüyor. İngiliz The Sun gazetesi geçtiğimiz Pazar günü "Robin Van Persie, F.Bahçe'ye gidiyor" iddiasını ortaya atınca görüşmeler de gün yüzüne çıktı. İngilizler, F.Bahçeli yetkililerin, oyuncunun menajeri Kees Vos'un Düsseldorf'taki ofisinde bir araya geldiğini hatta görüşmede Vos'un dışında Mehmet Öztürk ve Carsten Schleite'nin de olduğunu belirttiler.

NEYMİŞ BU VAN PERSİE OLAYI, ÖĞRENİN

F.Bahçe, Robin van Persie ile ilk teması 3 yıl önce Kuyt'ın sarı-lacivertli takıma imza atmasının ardından FBTV'de söylediği, "Van Persie de F.Bahçe'ye gelmek istiyor" sözlerinin ardından kurmuş. Kuyt'ı izleyen Başkan Aziz Yıldırım'ın, "Neymiş bu Van Persie olayı bir öğrenin" talimatı üzerine ilk temas Hollandalı oyuncunun menajeri Kees Vos adına çalışan Türk menajer Mehmet Öztürk ile kuruldu. Öztürk, F.Bahçe'nin Hollandalı yıldızla ilgisini Vos'a iletirken, o dönemde alınan cevap, "İlerleyen yıllarda bu transfer olabilir" oldu.

Haberin Devamı

DEPAY İSMİYLE ŞAŞIRTMACA YAPILDI

Sezon başında Teknik Direktör İsmail Kartal scout'larını Çek Cumhuriyeti-Hollanda maçını izlemeye gönderdiğinde ise Hollanda basını ortaya Vos'un diğer bir oyuncusu Memphis Depay ismini attı. Çünkü F.Bahçe adına bazı isimler o maçı Kees Vos ile beraber izlemiş, hatta daha sonrasında Van Persie'nin durumu hakkında ikinci kez bilgi alışverişi yapılmıştı. Hollandalı basın mensupları Vos'a yanındaki isimleri sorunca, Vos da, "Türkler, Depay'ı izlemeye geldiler" diyerek F.Bahçe'nin gizliden yürütmek istediği operasyon için algıyı başka yöne çevirmişti.

DEVLER LİGİ ÖNEMLİ

F.Bahçe'nin van Persie transferinde gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkını kazanıp kazanmaması en önemli kriter. 32 yaşındaki oyuncu, Manchester United'dan yeni sözleşme teklifi almadığı için tekliflere sıcak bakıyor. Hollandalı yıldızın bonservisi ve 3 yıllık sözleşme maliyeti 20 milyon Euro. Sarı-lacivertliler, Devler Ligi'ne gidilmesi halinde tecrübeli yıldıza sıcak bakıyor.

Haberin Devamı

(Sabah)