Gazete Vatan Logo
Futbol F.Bahçe Şampiyon’a selam durdu

F.Bahçe Şampiyon’a selam durdu

Önce Fink’in volesi.. Sonra Bobo’nun gole giden valsi..

Finali de Uğur yapınca Beşiktaş, tam 9 yıl aradan sonra F.Bahçe’yi 3 farkla ezdi geçti

2 kupalı Beşiktaş, 7 hafta önce F.Bahçe’nin 12 puan arkasındaydı. Dün 3 gol atıp farkı 4’e indirdi

İKİ haftalık ara herkesi soğutmuş bu işten. Bir de peş peşe gelen skandallar işin içine girince derbi varmış yokmuş kimsenin umurunda olmadı. Kimse bu derbiyi kaşıyamadı böyle olunca... 7 puan geride olan, taraftarıyla papaz olmanın eşiğine gelmiş Beşiktaş’ın futbolcuları bile gülüyordu. Oh be! Dünya varmış...


DAUM’UN beklenen kadrosuna Mustafa Denizli, Serdar’ı sahaya sürerek yanıt vermişti. Servet ve Gökhan Zan’ı bunaltan Kazım’ın Serie A patentli Ferrari-Sivok ikilisine karşı vereceği mücadele de seyretmeye değer olacaktı kuşkusuz.
EL enselerle geçen 6-7 dakikanın ardından Beşiktaş müthiş bir 10 dakika geçirdi. F.Bahçe, yarı alanından çıkmakta zorlandı. 8. dakikada Ekrem’in soldan ortasında Serdar’ın bomboş auta gönderdiği top, bu iyi oyunun en verimli sahnesiydi. F.Bahçe’nin dengeyi kuruşunun simgesi de 16’da Gökhan’ın soldan şutuydu. Top dışarı gitti ama maç orta saha mücadelesi haline dönüştü.

DİREĞE ÇARPAN TOP

27’DE Üzülmez’in ortasına Bobo’nun kafası dışarı gitti. F.Bahçe’nin hünerli ayakları orta sahada iyi pas yapmaya başlayınca Beşiktaş kalesi yakınlaştı. 29’da birkaç dakika Beşiktaş forması giymiş Topuz’un ara pasına Alex, yaşamının en yavaş vuruşlarından birini yaptı. 32’de F.Bahçe’nin en hareketli isimlerinden Carlos’un sisle karışık füzesi Rüştü’den döndü. Santos, kaleciye nişanladı. Devre biterken F.Bahçe, serbest atış buldu. Alex’in şutu üst direkten döndü. Kazım’ın hamlesine yanıtı Rüştü verdi.
İKİNCİ yarıya Serdar’ın yerine Tello ile başladı Beşiktaş. 46’da Ekrem solda savunmanın arkasına sarktı. Şutunu iki hamlede Volkan kurtardı. 54’te İbrahim Üzülmez soldan ortaladı. Fink’in volesi gol olmasa yazık olurdu: 1-0. 57’de Tello’nun pasında Bobo Lugano’yu katlayıp, sol çaprazdan akıllıca vurdu: 2-0.

ÜZÜLMEZ HARİKASI

F.BAHÇE, mecburi bir baskı kurmaya başladı. Ama Beşiktaş’ın en güçlü yanı savunmasıydı. 73’te Kazım’ın uzaktan şutu az farkla dışarı gitti. Aynı Kazım 75’te yardımcı hakeme biberlik şeyler söyleyince atılıverdi. 83’te İbrahim Üzülmez’in şık pasını ofsayt durumundaki Uğur ağlara gönderdi: 3-0.
MUSTAFA Denizli, ikinci yarıdaki Serdar-Tello değişikliğiyle maça damgasını vurdu. Bu arada “Doğrudan Tello ile başlasa galiba daha iyi olurdu” demek gerekir. Üzülmez ise bir harikaydı. 4 sezondur ligde F.Bahçe’yi mağlup edemeyen siyah-beyazlı takım, puan farkını bu anlamlı galibiyetle 4’e indirdi. Artık zirve yarışında tüm seçenekler ortada.

Fener’in penaltısı GÜME GİTTİ

DERBİNİN en çok tartışılacak pozisyonu 19. dakikada yaşandı. Maç 0-0’ken kendi kaptırdığı topla ceza sahasına giren Gökhan Gönül’e arkadan yetişip sağ ayağıyla darbe vuran İbrahim Üzülmez, rakibini yere indirdi. Erman Toroğlu da pozisyon için ’Penaltı’ derken, hakem Fırat Aydınus, itirazlara rağmen oralı bile olmadı.

Üzülmez: Salladım gitti

Emektar yıldız “Solla yaptığım ortalar olmadı ama sağla salladım Fink müthiş
vurdu” derken, Fink “Nürnberg’e de benzer bir gol atmıştım” diye konuştu

DERBİDE biri sağ ayağıyla iki asist yapan Beşiktaş’ın emektar kaptanı İbrahim Üzülmez performansıyla ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Üzülmez’in değerlendirmesi şöyle: “Uzun zamandır asist yapamıyordum. Sol ayağımla yaptıklarım olmadı, sağ ayağımla salladım gitti, Fink de müthiş vurdu. Zaten orta yaptığımda gol olacağını hissettim. Fink idmanlarda toplara böyle iyi vuruyordu. Kazanmamız gereken bir maçtı. İnşallah bu çıkışımız devam eder.”
116 kilometrelik bir hıza ulaşan şutla takımının ilk golünü atan Fink ise “Evet, sahalarda ender görünen gollerden biri oldu. Daha önce Bundesliga’da oynarken, Nürnberg’e karşı böyle güzel bir golüm vardı” dedi.

‘FIRAT’IN MAÇLARI BİR GARİP’

İnönü’de kazanmaya alışık Aziz Yıldırım, bu kez sevinenleri izlemekle yetindi. Hakem için “Bu Fırat hep böyle garip garip maçlar yönetiyor” diye Beşiktaşlı Kenan Öner’e dert yanan Yıldırım, çıkışta etrafını çeviren güvenlikçileri “Güvenliğe ihtiyacımız yok, kendimiz çıkarız” diye payladı

Haberin Devamı