Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe seriyi bozmadı!

F.Bahçe seriyi bozmadı!

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 24. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, TOFAŞ'ı 90-75 yendi.

F.Bahçe seriyi bozmadı!

Karşılaşmaya Nunnally ve Melih Mahmutoğlu'nun 3 sayılık basketleriyle etkili başlayan Fenerbahçe, 5. dakikayı 11-5 önde geçti. Ardından Crocker, Copeland ve Kaya Peker'in sayılarıyla oyunda dengeyi sağlayan TOFAŞ, 8. dakikada 14-13 öne geçmeyi başardı. Son bölümde Melih Mahmutoğlu, Vesely ve Nunnally ile kritik basketler kazanan sarı-lacivertliler, ilk periyodu 21-17 üstün bitirdi.

İkinci çeyrekte Udoh ve Nunnally'nin skorer oyunuyla kontrolü elinde tutmaya çalışan Fenerbahçe, bir türlü farkı açamadı. Sarı-lacivertli ekibin sayılarına, Ivanov, Palacios ve Crocker ile karşılık veren TOFAŞ, 16. dakikada 34-33'lük skorla bir kez daha öne geçti. Kalinic'in kazandırdığı basketlerle ayakta kalan sarı-lacivertli ekip, devreyi 42-41 galip durumda kapattı.

Müsabakada üçüncü periyodun ilk bölümü karşılıklı basketlere sahne olurken, Fenerbahçe'nin Bennett, Udoh ve Kalinic'le bulduğu sayılara, TOFAŞ, Crocker'ın skorer oyunuyla karşılık verdi. Maçın 25. dakikası 50-50'lik eşitlikle geçildi. Ardından Nunnally ile Udoh'un sayılarıyla 8-0'lık bir seri yakalayan sarı-lacivertli ekip, 26. dakikada skoru 58-50'ye getirdi. Sarı-lacivertliler, son çeyreğe 63-58 önde girdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, karşılaşmanın son periyoduna iyi savunma yaparak başladı ve rakibinin kolay sayı bulmasını önledi. Bennett, Nunnaly ve Vesely ile bulduğu basketlerle sarı-lacivertli ekip, 35. dakikada 16 sayılık (79-63) farka ulaştı. Kalan bölümde oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe, karşılaşmadan 90-75 galip ayrıldı.