Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe şovla turladı! 2 maçta 10 gol...

F.Bahçe şovla turladı! 2 maçta 10 gol...

F.Bahçe, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında Adana Demirspor'u deplasmanda 4-1 mağlup ederek son 16 takım arasına kaldı. Kadıköy'deki maçta rakibini 6-0'la geçen sarı-lacivertliler, 2 maçta Adana kalesine toplam 10 gol attı.

F.Bahçe şovla turladı! 2 maçta 10 gol...

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında Ülker Stadyumu'nda ağırladığı Adana Demirspor'u 6-0'la geçen Fenerbahçe, rövanşta da rakibini 4-1 mağlup etti ve adını son 16 takım arasına yazdırdı.

Kocaman, Adana'daki maça yedek ağırlıklı bir kadro sürdü. Son dönemde 11'de şans bulamayan Valbuena, Isla, Neto, Neustadter ve Ozan maça 11'de başlarken, Fransız yıldız oyunuyla galibiyete damga vurdu. Valbunea, 3 asist, 1 golle maçı tamamlarken, uzun süredir takıma giremeyen Fernandao, attığı 2 golle geri dönüş sinyali verdi.

F.Bahçe'ye turu getiren golleri; 24 ve 44'te Fernandao, 57'de Aatif Chahechouhe ve 68'de Mathieu Valbuena kaydetti. Adana Demirspor'un tek golünü 34. dakikada Theo Mendy attı.

Maçtan notlar:

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanş maçında Adana Demirspor'a konuk olan Fenerbahçe karşılaşmaya, takımda az süre alan bazı oyuncular ve gençlerin de bulunduğu bir kadroyla çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman maçta kaleyi Erten Ersu'ya emanet ederken, savunmayı Mauricio Isla, Roman Neustaedter, Luis Neto ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Fenerbahçe'de orta sahada Muhammed Samed Karakoç, Ozan Tufan, Oğuz Kağan Güçtekin ve Aatıf Chahechouhe yer aldı. Forvet arkasında Mathieu Valbuena'nın görev aldığı sarı-lacivertli takımın ileri ucunda ise Jose Fernandao bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Volkan Demirel, Carlos Kameni, Mehmet Topal, İsmail Köybaşı, Şener Özbayraklı, Giuliano, Ahmethan Köse, Yiğithan Güveli, Serhat Kot ve De Souza yer aldı.

Şehit ve gazi çocukları da maçı izledi

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen "Emanetiniz emanetimizdir" projesi kapsamında 8-12 yaş arası 26 şehit ve gazi çocuğu da maçı statta izledi.

Maça Adana Demirspor formaları giyerek gelen çocuklar, karşılaşmadan önce statta Fenerbahçeli futbolcularla buluştu. Futbolcular çocuklara forma hediye etti.

Şehit ve gazi çocukları, kendilerini tribüne çağıran Adana Demirsporlu taraftarlara "üçlü" çektirdi.

Taraftarlar, "Adana'nın kahraman çocukları hoş geldiniz.'', ''Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Haberin Devamı

Çocuklardan bir kısmı Adana Demirsporlu futbolcularla ellerinde "Emanetiniz emanetimizdir" yazılı pankartla seremoniye çıktı. Diğer çocuklar da Fenerbahçeli futbolcuların ellerini tutarak seremonide yer aldı.

Maçtan Dakikalar:
2. dakikada Adana Demirspor’un gelişen atağında Atabey Çiçek'in ceza sahası dışından şutunda top üstten auta çıktı
7. dakikada rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına giren Aatıf’ın pasında topla buluşan Valbuena'nın şutunu kaleci Kurtuluş Yurt kurtardı.
21. dakika sol çaprazdan ceza sahasına giren Mendy'nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda Erten topu kurtardı.
24. dakikada Valbuena'nun pasında ceza sahası dışında topla buluşan Fernandao’nun sert şutunda top filelerle buluştu. 0-1
34. dakikada Erhan Kartal’ın ceza sahasına ortasında Mendy'nin kafa vuruşunda top kaleci Erten'in yanından ağlara gitti. 1-1
44. dakikada Valbuena’nın ortasında ceza sahası içinde Fernandao'nun şutunda top filelerle buluştu. 1-2
46. dakikada Can Demir’in ortasında ceza sahası içerisinde Atabey'in kafa vuruşunda top kaleci Erten'de kaldı.
56. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Aatıf'ın şutunda top ağlarla buluştu. 3-1
68. dakikada Valbuena’nın ceza sahasından sert şutunda top filelere gitti. 4-1
77. dakikada orta sahadan aldığı topla ceza sahasına kadar ilerleyen Atabey'in şutu auta çıktı.
81. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Erkam'ın şutunda kaleci Ertem meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Haberin Devamı