Gazete Vatan Logo
Futbol F.Bahçe Ülker fırtınası

F.Bahçe Ülker fırtınası

Beko play-off finali ilk maçında Telekom’u sahadan sildiler

Hep bir adım önde ve yarım saniye hızlıydı F.Bahçe Ülker. İlk 15 dakika direnen Telekom skorda dengeyi buldu. Takip eden 15 dakikada ise sarı-lacivertliler tam 25 sayı fark attı

F.BAHÇE Ülker ve Türk Telekom ilk 15 tur yan yana giden iki yarış otomobili gibiydiler. Hani gerçekten arada bir çekişme varmış gibiydi. Ancak bir tanesi motorun tüm sınırlarını zorlarken diğeri sadece ısınma turları atıyormuş. F.Bahçe şöyle bir yana bakıp gaz pedalına yüklenince Telekom dikiz aynasında hızla küçülüp yok oldu. 15. dakika gerçekten 36-36 berabereydi. 15 dakika daha geçtikten sonra skor 75-50 olmuştu. 39-14’lük bir 15 dakika.


Final oynayan Türkiye’nin en iyi iki takımı arasında böyle bir uçurum olabilir mi? Eğer F.Bahçe Ülker isterse oluyor. Her pozisyonda yarım saniye daha hızlı, 10 santim daha uzun kalan sarı-lacivertliler tam konsantrasyonla oynadığı zaman bu fırtınanın önünde durmak ne mümkün.

MÜTHİŞ BASKI YAPTI

SarI-lacİvertlİler 100 sayı attı diye sakın bu basketbol resitalini müthiş bir hücum gücüyle yaptığını sanmayın. Evet hücum iyiydi. 12/22 üçlük, 28/45 ikilik attı sarı-lacivertliler (serbest atışlar 8/15’de kaldı ama o da nazar boncuğu). Ancak asıl farkı yaratan savunmaydı. Özellikle Solomon, Ömer Onan, Kinsey, White dörtlüsünden aynı anda hep 3 tanesi sahadaydı ve topa öyle bir baskı yaptılar ki, Telekom kısaları bırakın hücum organize etmeyi topu yere vurmakta hatta nefes almakta zorlandı.

Her bireysel rekabeti bir meydan okuma olarak gören Solomon, ilk iki turun yıldızı El-Amin’e “ Sen mahallenin kabadayısı olabilirsin ama ben ülkenin kralıyım” dedi adeta. El-Amin’i boğdu savunmasıyla. 3. çeyrek sonunda sonuç belli olduğunda Solomon 5/9’la 15 sayı, 7 asist; El-Amin ise 2/12 ile 4 sayı, 4 asistteydi. Solomon, Ömer, White, Kinsey dörtlüsü maçı 19/34 gibi müthiş bir isabet oranıyla 50 sayıyla tamamlarken, Telekom’un bu maça kadar asıl gücü olan Tutku, El-Amin, Barış ve Haluk kullandıkları 29 şutun 21’ini kaçırdı.Daha doğrusu F.Bahçe Ülker savunması karşısında ancak 8 isabet bulabildi.

SANKİ FORMULA ARACI

12 oyuncusunu da kullandı sarı-lacivertliler. Hepsinden sayı buldu. 5’i çift hanelere çıktı. Ribaundlarda 43-23’le rakibini ezdi. Aslında her alanda çok öndeydi F.Bahçe Ülker. O 15 turda herkese sokakta yarışan otomobillerden biri değil, bir Formula 1 aracı olduklarını gösterdiler. Böylece 1-0 öne geçti F.Bahçe Ülker. Serinin 2. maçı ise yine aynı salonda 27 Mayıs salı günü saat 20.00’da...



Haberin Devamı