Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe ezdi geçti

F.Bahçe ezdi geçti

Sarı-lacivertliler Euroleague 7. mücadelesinde Turow'u devirerek 5. galibiyetinE ulaştı

F.Bahçe ezdi geçti

GRUBUN tek galibiyetli takımı Turow karşısında net favoriydi F.Bahçe Ülker. İlk mücadelede alınan farklı galibiyet sonrası sahasında ağırladığı Polonya ekibine nefes aldırmadan başladı sarı-lacivertliler maça. 12-0'lık seriyle oyunun ve skor tabelasının kontrolünü kısa sürede eline alan temsilcimiz Goudelock ve Bogdanovic’ten gelen skor katkısıyla 1. çeyreği 26-12 üstünlükle tamamladı.

RAHAT GALİBİYET

HEM savunma hem de hücümda rakibine birkaç beden büyük görüntü çizen F.Bahçe'de bu özgüven 2. çeyrekte özellikle savunmadaki konsantrasyona olumsuz yansıdı ve temsilcimiz rakibine kolay sayı şansı tanıdı. Hucümda Zoric ve Bjelica’nın üretkenliği farkın kapanmasına engel oldu ve devre 48-36 F.Bahçe Ülker lehine sonuçlandı.

İLK yarıda sertliğini yitiren savunma ikinci yarıda hücumu da olumsuz etkiledi. Temposunun altında kalan sarı-lacivertlilerin skor bulmakta sıkıntı yaşadığı dakikalarda devreye giren Moldeveanu'nun yüzdeli dış şutları, çeyreğin tamamlanmasına 4 dakika kala farkı 7 sayıya kadar indirdi. Temsilcimiz adına maçın en skorer 2 isminin kaydettiği sayılarla bir kez daha çift hanelere çıkan farkla son çeyreğe 65-53'lük avantajla girildi.

Haberin Devamı

HÜCUM anlamında organize bir görüntü çizmemesine karşın başta Bjelica olmak üzere Goudelock'un yaratıcılıklarıyla skor bulmakta zorlanmayan temsilcimiz son çeyrekte 24 sayı kaydetti ve F.Bahçe, inişli-çıkışlı bir savunma performansı sergilemiş olsa da güçsüz rakibine karşı rahat denebilecek bir galibiyet almayı başardı: 89-74.