Gazete Vatan Logo
Galatasaray Kanarya son 4'ten eksik kalmadı

Kanarya son 4'ten eksik kalmadı

Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off çeyrek final serisi 3. maçında Fenerbahçe Ülker sahasında Galatasaray Liv Hospital'ı konuk etti.

Kanarya son 4'ten eksik kalmadı

Sarı-lacivertliler serinin 3. ve son maçında sadece 8 oyuncusu süre alabilen Cimbom’u mağlup
ederek yoluna devam etti. Adını yarı finale yazdıran F.Bahçe, final için Karşıyaka ile karşılaşacak

F.BAHÇE Ülker, takımı giderek eksilen rakibini bir hayli hafife almış olacak ki tamam-devam maçına konsantrasyondan, düzenden uzak bir görüntüde başladı. Skor silahı olarak öne çıkan Sinan, potasını F.Bahçe uzunlarına kapatan Young başta olmak üzere, planını tamamen uygulayan, oldukça etkili bir G.Saray vardı.

YALNIZCA 14 sayıya müsaade eden konuk ekip 14-15 önde kapattığı ilk çeyrekten sonra, 2. çeyreğe de yine Sinan’la etkili başladı. Devreye 3:27 kala, Melih’in sayılarıyla hava yakalayan sarı-lacivertliler, o zamana kadar istediği tempoyu yakalayamadı. Bjelica’nın yoktan var ettiği pozisyonlar ve Melih’in katkısıyla skor avantajını yakalayan ev sahibi ekip hücumda organizasyondan çok uzak bir görüntüde olduğu ilk yarıyı 36-26 önde kapattı.

İLK yarı hiç oyuncu değiştiremeyen, gençleri dışında değiştirecek oyuncusu dahi olmayan G.Saray, ilk yarıda derin rotasyonlu F.Bahçe uzunlarına oldukça zorlu anlar yaşattı. 2. yarıda yorgunlukların baş göstermeye başlamasıyla top kayıpları ve sertleşen F.Bahçe savunmasına hücum etmekte zorlanan konuk ekip, 4:15 kala Vesely’nin basketiyle 46-29 geri düştü.

Haberin Devamı

ALKIŞI HAK ETTİLER

GENÇLERİN süre aldığı bölümde geri dönüş adına varını yoğunu ortaya koyan G.Saray son çeyreğe 52-40 geride girdi. Goudelock ve Zisis’ten katlı alamamanın sıkıntısını fazlasıyla hisseden F.Bahçe, bu ikilinin oyunda olduğu dönemlerde savunma anlamında ciddi zaaflar verdi. Tüm bunlara rağmen derin rotasyonuyla, yorulan rakibinin geri dönüş hamlelerine müsaade etmeyen kanarya 67-59’luk skorla sahadan galibiyetle ayrılarak adını yarı finale yazdırdı.

SERİNİN galibi olarak tebriği hak ettiler elbette ama olumsuzluklar silsilesinin içindeki bir takım olarak, bu kadar motive bir oyun ortaya koyması sebebiyle G.Saray da alkışı hak etti.