Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe'ye huzur geldi

F.Bahçe'ye huzur geldi

Ankara'da dibe vuran sarı-lacivertlilerde kriz günleri artık geride kaldı.

F.Bahçe'ye huzur geldi

Osmanlı maçının ardından istifanın eşiğine gelen Kocaman, müdahaleleriyle takımı yeniden ayağa kaldırdı. 4’te 4 yapıp yarışa ortak olan F.Bahçe’deki değişimi Ali Can 8 maddede özetledi.

SEZONA puan kayıplarıyla giren ve Osmanlı maçı sonrası istifanın eşiğinden dönen Aykut Kocaman’ın takıma yaptığı dokunuşlar meyvesini vermeye başladı. İşte son 4 maçından galibiyet koparan sarı-lacivertlilerde değişimin başlıca sebepleri:

1-En önemli faktör kadro istikrarı. Aykut Kocaman sakat veya cezalı olmadıkça kazanan kadroyu bozmayacağını gösterdi.

2-Sezon başında oynamak isteyen forma giyemeyince, bu durumu krize dönüştürüyordu. Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında ilk 11’de olmadığı için deplasmana gitmek istemeyen Mehmet Topal da bu oyunculara dahildi.

3-İstediği zaman Samandıra Tesisleri’ne gelip kafasına göre salon çalışması yapan Robin van Persie’nin bu başına buyruk tavırları artık tarih oldu.

4-Gelen 3 puanlarla birlikte futbolcular aldıkları formaya sımsıkı sarılmış durumda. Öyle ki, morali dibe vuran ve “Artık ben oynayamam” diyen Şener bile yerini kaptırmamak için üstün bir performans ortaya koyarken Isla yedek beklemeye alıştı.

Haberin Devamı

5-“Doğru oyna” ikazlarına kulak asmayıp oyun disiplininden uzaklaşan Valbuena, Kocaman’ın sözünden çıkmıyor. Aykut Hoca, Bursa deplasmanında kapris yapan Fransız yıldızı soyunma odasında yaptığı konuşmayla ikna etti ve neler yapması konusunda tekrar uyardı.

TATLI KRİZ YAŞANIYOR

6-Kilo problemini yenmesi için bireysel çalışmalar yapması gerektiği yönünde uyarılar alan Ozan Tufan yedek kalmasının ardından geç de olsa bu konuya özen göstermeye başladı.

7-Volkan’ın “Artık kaptanlık yap” uyarılarıyla daha fazla sorumluluk almasına ek olarak performansındaki yükseliş...

8-Forma rekabetinin artması Kocaman’a tatlı bir kriz yaşatıyor. Sezon başına göre eli güçlenen tecrübeli çalıştırıcının Ozan, Kameni, Neto, Valbuena, Soldado, Hasan Ali ve Isla ile kulübede kaliteyle hamle gücü de yükseldi.