Gazete Vatan Logo
Futbol F.Bahçe'ye nazar değdi!

F.Bahçe'ye nazar değdi!

Fenerbahçe, grubu mağlubiyetle bitirdi

F.Bahçe'ye nazar değdi!

Grupta liderliği garanti olan F.Bahçe yedekleriyle çıktığı formalite maçında M’gladbach’ın Türk yıldızına takıldı.

4-2 kazanılan ilk maçın 11’inden sadece Egemen ve Mehmet Topal sahada yer alırken, Alman ekibi 22’de Tolga Ciğerci ile öne geçti. 28’de penaltıyı Hanke affetmedi, De Jong farkı açtı. Grupta ilk kez yenilen F.Bahçe Avrupa’daki 15 puanlık rekoru 16’ya çıkaramadı.
F.Bahçeye nazar değdi
AVRUPA Ligi’nde üst turu garantileyen iki takımın formalite maçından Mönchenglacbach galip ayrıldı: 3-0. F.Bahçe’nin grup liderliği garanti olunca Kocaman, tıpkı Pendik maçında olduğu gibi tam rotasyona gitti. (Mehmet Topal hariç) Eşleştirme bile kabul etmez rakip Alman takımı olunca makine düzeni devreye giriyor. Gladbach’ın yedekleri hiç sırıtmadı dersek yeridir.

SARI-lacivertliler adına ise nasıl Pendik maçında kötüyse bu takım dün de kötüydü diyebiliriz. Recep fiziken güçsüz kaldı, savunma anlaşamadı, Bienvenu dolandı durdu. Tek üzerine koyan Krasic olmuş. O da hazır değil de en azından kıpırdadı biraz. Avrupa’da puan rekoru kırılamasa da F.Bahçe C Grubu’nda üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ve lider çıkmayı başardı. Bu zorlu maratonda Aykut hocanın takımı dinlendirmesi makul karşılanabilir ancak yedek oyuncuların da kendilerini hazır tutmadıkları bir gerçek!

>>>>>>>>>MAÇTAN DAKİKALAR İÇİN TIKLAYINIZ<<<<<<<<<


MERT TOLGA’YI İZLEDİ 

8’de Selçuk aşırttı kaleci Heimeroth erken uyanıp topu kornere gönderdi. 12’de ise Hanke çapraz açıdan Mert’le karşı karşıya kaldı, vuruşunda Mert iyi yer tuttuğu için topu kornere gönderdi. 17’de F.Bahçe çok organizeydi. Yapılan kısa pasların ardından Krasic vurdu, Heimeroth bir kez daha çeldi. 23’de konuk takım golü buldu. Ceza sahası içine gelen top sekti Tolga’nın önüne düştü, soluyla düzeltip sağıyla güzel de falso verip vurdu, Mert izlemek zorunda kaldı: 1-0.

NE YAPTIN HENRI?

28’de Henri Bienvenu defansa yardım edeyim derken gereksiz bir hareket yapınca hakem penaltıyı verdi. Atışı Hanke kullandı: 2-0. 36’da Stoch o bildiğimiz kesmelerini yolladı, top direği sıyırdı. İlk yarı bu skorla kapandı.

57’de Ring’in önü açıktı vurdu, Mert uzanarak kurtardı. 59’da Kocaman, skoru değiştirmek adına Kuyt ve Cristian’ı oyuna aldı. 63’de Gladbach kontra yakaladı, Mlapa sol çapraza inip vurdu, Mert ters ayağıyla topu kornere gönderdi. 79’da F.Bahçe savunması tam dağıldı. Younes çizgiden aldı seriye bağladı, pasını çıkardı, Jong dokundu ve maçın skorunu ilan etti: 3-0.

Arda ve Emre muhtemel rakip!

F.BAHÇE, UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Borussia Mönchengladbach, Marsilya ve AEL Limassol’un önünde topladığı 13 puanla lider olarak bir üst tura yükseldi. Sarı-lacivertliler şimdi ise heyecanla kura çekimini beklemeye başladı. 20 Aralık Perşembe günü yapılacak Avrupa Ligi 2. tur kura çekimine seribaşı katılacak olan F.Bahçe’nin bu avantajına rağmen Anzhi, Napoli, Inter ve Newcastle’ın yanı sıra Arda ve Emre’li A.Madrid gibi zorlu rakiplerle karşılaşma ihtimali de var.

‘F.Bahçe’ye sempatim var’

M’gladbach’ın ilk golünü atan Tolga “Fanatik olmamakla birlikte F.Bahçe ve G.Saray’a sempati duyuyorum” dedi.

Mönchengladbach’ın F.Bahçe’yi 3-0 yendiği karşılaşmanın açılış golüne imzasını koyan Tolga Ciğerci, Türkiye’de Süper Lig’in iki devine sempatisi bulunduğunu söyledi. 20 yaşındaki futbolcu Türkiye’de hangi takımı tuttuğu ile ilgili soruya fanatik olmamakla beraber F.Bahçe ve G.Saray’a sempati duyduğunu kaydetti.

F.BAHÇE karşısında takım olarak iyi oynadıklarını ve kendisinin de güzel bir gol attığını ifade eden 20 yaşındaki futbolcu, henüz Türkiye’de oynamayı düşünmediğini ifade ederken şunları söyledi:

“Kariyerime Bundesliga’da devam etmek istiyorum. Türkiye’den teklifler geliyor ama takım ismi veremem. Türk Milli Takımı’nda da oynamak istiyorum. Pasaportum gelirse ve milli takıma çağrılırsam, Türkiye adına seve seve oynarım.”

Şansımız tutmuyor

AVRUPA kupalarında Alman takımlarına karşı sadece 1 kez kazanabilen F.Bahçe bu istatistiği dün de değiştiremedi. Sarı-lacivertliler Avrupa kupalarında Alman ekipleriyle 11 kez karşılaşırken, tek galibiyetini bu sezon 4-2’lik Mönchengladbach maçına zaferiyle aldı. Diğer 10 maçta ise 8 kez kaybetti, 2 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

Gruptan yine yenilgisiz çıkamadık

F.BAHÇE, Mönchengladbach yenilgisiyle Türk takımları içinde Avrupa kupalarında grubunu yenilgisiz bitiren ilk takım olma unvanını da kaçırdı. UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda düne kadar 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik alıp 13 puan toplayan sarı-lacivertliler, Mönchengladbach’a kaybedince önemli bir başarıyı yakalama fırsatından da oldu.

Kocaman ilk kez 3 gol yedi

F.BAHÇE teknik direktör Aykut Kocaman döneminde Avrupa kupalarında ilk kez kalesinde 3 gol birden gördü. Sarı-lacivertliler dün Alman ekibi Mönchengladbach’ı durduramazken, dünkü 3-0’lık skor ayrıca Kocaman döneminde Avrupa’da alınan en farklı yenilgi oldu.

Haberin Devamı