Gazete Vatan Logo
THY Euroleague F.Bahçe'ye soğuk duş!

F.Bahçe'ye soğuk duş!

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 9. hafta maçında TOFAŞ, Fenerbahçe'yi 81-72 yendi.

F.Bahçe'ye soğuk duş!

Bu sonucun ardından TOFAŞ ligdeki 3. galibiyetini elde ederken, Fenerbahçe 2. kez mağlup oldu.

Maç hızlı başlayan Fenerbahçe, Datome ve Nunnally ile sayılar buldu. Mejia'nın hızlı hücumlarıyla farkın açılmasına izin vermeyen TOFAŞ, Crocker ve Barış Ermiş'in de skora katkısıyla 6. dakikada 18-16 üstünlük sağladı. Yaptığı sert savunmayla sarı lacivertlilere hücumda geçit vermeyen Bursa temsilcisi, hücumda da Crocker ile etkili olunca kalan dakikalarda üstünlüğü korudu ve ilk çeyreği 27-18 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de hızlı başlayan taraf konuk ekip oldu. Udoh ve Datome ile skor üreten misafir takım, farkı 11. dakikada 5'e indirdi. Sarı lacivertli takımın bulduğu sayılara, ilk periyottaki iyi performansı bu çeyreğe de taşıyan Crocker üst üste bulduğu isabetlerle cevap verince, 13. dakikada fark çift hanelere (34-23) çıktı. Savunmadaki etkinliğini, hücumda Micic ve Barış Ermiş'in art arda yakaladığı isabetlerle değerlendiren TOFAŞ, 7-0'lık seri yakalayarak, 15. dakikasını 41-25 önde geçtiği periyodu, 48-38 üstün tamamlayarak, soyunma odasına da 10 sayılık farkla gitti.

Haberin Devamı

Üçüncü periyotta iki takımda sayı bulmakta güçlük çekti. Datome ve Kalinic'le farkı kapatmaya çalışan Fenerbahçe'ye, dış isabetlerde Crocker ve pota altında da İvanov cevap verince, TOFAŞ 28. dakikayı 13 sayı farkla (63-50) üstün geçti. Farkı kapatmak için savunmada ve hücumda sertliğin dozunu arttıran sarı lacivertli ekip, Kalinic ve Sloukas ile sayılar bulsa da TOFAŞ farkın kapanmasına izin vermedi ve çeyreği de 70-56 üstün tamamladı.

Son çeyreğe Kalinic ve Datome'nin isabetleriyle başlayan Fenerbahçe, 32. dakika farkı tekrar tek hanelere (70-61) indirdi. Rakibinin oyuna ortak olmasına izin vermeyen TOFAŞ, Micic ve Roberts'in etkili performansıyla farkı tekrar 13'e (74-61) çıkardı. Kalan dakikalarda oyun kontrolünü elinde tutan TOFAŞ, maçtan da 81-72 galip ayrıldı.

TOFAŞ'ta 17 sayı üreten Crocker galibiyette önemli rol oynarken, Fenerbahçe'de 18 sayıyla oynayan Vesely maçın en skorer ismi oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin 7 maçlık galibiyet serisine son veren TOFAŞ, 4 maç aradan sonra galip geldi.