Gazete Vatan Logo
Futbol F.Bahçeliler yürüyor!

F.Bahçeliler yürüyor!

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği'nin düzenlediği "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşü bugün Şaşkınbakkal'da başlayıp, Kızıltoprak'ta sona erecek...

F.Bahçeliler yürüyor!

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşü Şaşkınbakkal'da başladı, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'na kadar devam etti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin de katıldığı yürüyüş, saat 14.00'te Şaşkınbakkal'dan başlarken, katılımın oldukça yüksek olduğu gözlendi. Kulüp başkanı Yıldırım, yürüyüşün başlamasından önce geldiği Şaşkınbakkal'da bir süre taraftarların tezahüratlarına elleriyle tempo tutarak eşlik etti, bu sırada taraftarlar kendisine sevgi gösterilerinde bulundu.

Yürüyüşe katılan taraftarlar Fenerbahçe ve Türk bayraklarının yanı sıra Atatürk posterleriyle renkli görüntüler oluşturdu. Düzenlenen etkinliğe bir aracın içinden katılan Aziz Yıldırım, elindeki Türk ve Fenerbahçe bayraklarını sallarken, yol güzergahındaki taraftarları selamladı. Öte yandan, Galatasaray ve Beşiktaş forması giyen bazı kişilerin de yürüyüşte yer aldığı gözlendi.
Yürüyüşün saat 17.30'da Kızıltoprak'ta sonlandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün F.Bahçe kulübüne verdiği resmi bilgilere göre yürüyüşe 450 bin kişi katıldı.

"DİK DUR EĞİLME, BU TARAFTAR SENİNLE"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yanında Uğur Dündar, Mahmut Uslu, Ümit Özat gibi isimlerin olduğu grup 13.30'da stadyumdan Şaşkınbakkal'a indi. Aziz Yıldırım'a taraftarın ilgisi ve sevgisi çok büyük oldu. Aziz Yıldırım, boynunda Fenerbahçe atkısıyla halkın arasına karıştı ve halkı selamladı. Taraftarlar da Aziz Yıldırım'a tezahüratlarla destekte bulundu. Taraftarlar, Aziz Yıldırım'a; "Dik dur eğilme, bu taraftar seninle" diyerek desteklerini belirtti.

AVUKATLARDAN UYARILAR

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği, yaptığı açıklamada, taraftarları olası provokasyonlara karşı uyararak, "Davamızın, siyasi oluşumların gölgesinde kalmaması için her tür olası provokasyondan uzak durulması en büyük isteğimiz ve yürüyüşe katılacak olan herkesten de açıkça beklentimizdir. Bu bağlamda, siyasi her tür slogandan kaçınılmasını, kişi ya da kurum hedefli tezahüratlardan uzak durulmasını, yürüyüşün amacından çıkmasını hedefleyebilecek her tür oluşuma karşı durulmasını önemle rica ederiz" denildi.

TEMELLİ: "TÜRKİYE İÇİN ADALET"

Yürüyüşe katılan asbaşkanlardan Ömer Temelli açıklamalarda bulundular.

Asbaşkanlardan Ömer Temelli, "Bu yürüyüşü "Türkiye için Adalet Fenerbahçe için Adalet" istediğimiz için yapıyoruz. Bu yürüyüşü organize eden Fenerbahçe Avukatlar Derneği’ne teşekkür ediyorum. İnşallah bu yürüyüş sonrasında bir takım mesajlar alınır. Türkiye için güzel adaletli bir dünya kurulur. Hep beraber yürüyüşü tamamlandıracağız" dedi.

HAKER: "SADECE F.BAHÇE'YE YAKIŞIR"

Yönetim Kurulu Üyeleri'nden Yalçın Haker, "Fenerbahçeli Avukatlar Derneği’nin düzenlediği yürüyüş, çok ses getirecek. Hakikaten büyük bir kalabalık var. Yurt dışından ve yurtiçinde derneklerimiz buraya geldi. Taraftarlarımız burada. İnşallah bu yürüyüşün sonunda da Türkiye’de gerçekten adil yargılama isteğimiz hayata geçer. Sadece bizim için değil, tüm haksızlığa uğrayanlar için biz bu adil yargılamayı istiyoruz. Başkanımız ve yöneticiler olarak da yürüyüşteki yerimizi aldık. Biz Fenerbahçe için varız. Fenerbahçe için mücadele ediyoruz. Adil yargılanma istiyoruz. Bunu yaparken siyasi sloganlar ve kötü tezahüratlar yapılsın istemiyoruz. Sadece Fenerbahçemize yakışır sloganlarla yürüyüşü tamamlamak istiyoruz" diye konuştu.

CEO YILMAZ : "F.BAHÇE'NİN ÜSTÜNDE BİR YÜRÜYÜŞ"

"Çok önemli bir yürüyüş. Adalet yürüyüüş. Bu yürüyüş başkanının Fenerbahçe’nin üstünde bir yürüyüş. Bu insanları görünce içim kabarıyor. Fenerbahçe sevgisi olduğu müddetçe Fenerbahçe’nin kimseye ihtiyacı yok. Geçici sorunlar da hallolacak. Türkiye’nin dünyanın her yerinden insan var. Bana sorarsanız bu Fenerbahçe’nin ötesinde. Herkesin dik duruşa, adaletli duruşa ihtiyacı var. Sonunda ne olur bilemem. Fenerbahçeliler burada kendilerini ifade ediyor."

ZÜLFİKARİ: "HEM ÜZÜCÜ HEM GURUR VERİCİ"

"Bu yürüyüş, hem üzücü hem gurur verici. Üzücü olduğu yön, Başkanımız haksızlığa uğraması, sevindirici yönü ise herkes bizi destekliyor. ÖYM’lerin verdiği kararlar sorgulanıyor. Bize de yeniden yargılanma yolu açılıp, Fenerbahçe’nin haklanmasını istiyoruz. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. 3 Temmuz’dan beri bize destken veren Fenerbahçe taraftarına ayrıca teşekkür ederiz.

"AYTÖRE: "CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIYOR"

"Taraftarımız kulübüne, ülkesine ve cumhuriyete sahip çıkıyor. Çok mutluyuz. Özellikle Fenerbahçe’nin yaşadıkları, Türkiye’de bir sürü davada olan yanlışlıkların düzeltilmesine inanıyorum. Fenerbahçe taraftarının Türkiye için çok önemli şeyler imza atacağını düşünüyorum."

MOSTUROĞLU: "AYDINLIK IŞIKLAR YANACAK"

"3 Temmuz’dan itibaren taraftarlarımız direniyor. Bundan sonrası Türkiye için aydınlık ışıkların yanacağı süreç olacak. Bizim zamanında konuştuğumuz ve konuşmaya devam ettiğimi masumiyet ilkesi, tapeler gibi konular, bugün Türkiye söylüyor. Türkiye bir yere varacaksa adil yargılama, bağımsız yargı ile varacak. İnşallah Türkiye’nin yolu hayırlı bir yola girdi. İnşallah sonuç alınacak. ÖYM’ler tartışılıyor. Buralarda FB’nin dışında başka insanlarda yargılandı. Hala cezaları infaz ediliyor. Adalet herkes için bir bütün. Barışçıl eylemleri bu kadar büyük kitleyle yapmak çok önemli."

Haberin Devamı