Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Fabri: Beşiktaş, Real Madrid gibi olabilir

Fabri: Beşiktaş, Real Madrid gibi olabilir

Beşiktaş'ın kalecisi Fabri, Kartal'ın sportif anlamda önünün açık olduğunu söyledi ve ekledi: Beşiktaş, Real Madrid gibi olabilir!

Fabri: Beşiktaş, Real Madrid gibi olabilir

“Fenerbahçe derbisinde Marcelo’ya seslendim, duymadı. Emenike faul yaptı, hafiften sarsıldım. Pozisyonu kaybedip golü yedik. Fakat hakem görmedi. Lyon’da oynadığımız ilk karşılaşmayla ilgili olarak da yorum yapmak istemiyorum. Bizim için iyi bir an değildi. Şampiyon bir takıma geldim ve ilk sezonumda şampiyonluk yaşadım. Benim için mükemmel bir duygu. Siz ve çevrenizdeki tüm insanları mutlu etmek bambaşka. Herkesin yüzü gülüyor. Futbolculuk hayatımda yaşadığım en güzel duyguyu Beşiktaş formasıyla yaşadım. La Liga’da şampiyonluk yaşayamadım. Çünkü orada Real Madrid ve Barcelona var. Bu 2 takımın bulunduğu yerde şampiyonluk yaşamak imkansız. Avrupa’da neler yapıyorlar ortada. Çok güçlü ekonomileri ve kadroları var. Ama Beşiktaş ileride o seviyelere gelebilir"

İspanyol kalecinin maceralı transferi sonrası kafalarda hep soru işaretleri vardı. Sessiz sedasız kaleye geçti. Bir daha da bırakmadı. Birçok maçta çok iyi kurtarışlar yaptı. Benzer şekilde hatalı goller de yedi. Hele Lyon ve Fenerbahçe maçındaki performansı çok tartışıldı. Ama camia, kendisine sahip çıktı. O da yüreğini ortaya koyup oynadı.

Haberin Devamı

Röportaj teklifimiz vardı; yedeği Tolga ile birlikte. Ancak Tolga, trafiğe takılıp gelemedi(!) Fabri, tüm sorulara tercüman Arda aracılığıyla içtenlikle cevap verdi. İş fotoğraf çekilmesine geldiğinde iki olay çok dikkatimi çekti. Foto muhabirimiz Saycan Sayım, iki torba dolusu yıldız getirip havaya atmasını istedi. Attı. Çekim bitti, onlarca yıldızı yerlerden toplamaya başladı. Diğer çekimde, ellerini kaldırması istendi. Diz kapağında bir yırtık vardı, orayı gösterip eli ile kapatmam gerek der gibi karşılık verdi. Efendi Beşiktaş’ın saygılı kalecisi...

Lyon’daki çalımları, UEFA’da final hedefine engel oldu denebilir mi?

Lyon ile iki maçta da iyi mücadele ettik. Penaltı şans işi ve şanssız şekilde elendik. Oradaki maçta altı pasta çalım olayını konuşmayacağım.

Şampiyon takıma gelip, kaleye geçmek zor oldu mu?

Tolga, büyük kaleci. Şampiyon takımın kaptan kalecisi. Ondan çok şey öğrendim. Keyif alarak çalıştım. Rekabet başarı getirdi. Kalede kim oynasa, sıkıntı olmaz.

Haberin Devamı

Üst liglerde ilk şampiyonluk yaşamak nasıl bir his?

Alt liglerde şampiyonluk ve başarılar yaşadım. Ama üst ligde ilk şampiyonluğum. İspanya’da Barça ve Real’in olduğu ligde şampiyon olmak neredeyse imkansız. Bundan ötürü Beşiktaş ile ilk oldu.

Şampiyonluk nasıl duygu?

Mükemmel bir duygu. Siz ve çevrenizdeki tüm insanları mutlu etmek bambaşka. Herkesin yüzü gülüyor. Futbolculuk hayatımda yaşadığım en güzel duygu.

Şenol Güneş’in eski ve efsane bir kaleci olması başarında etkili mi?

Eski kaleci olması tabi ki kaleciden daha iyi anladığı anlamına gelebilir. Ancak bundan önce çalıştırdığı takımlar, aldığı sonuçlar, başarıları ortada. Trabzon, Bursa, Milli takım... Çok fazla söylenecek bir şey yok aslında. O gerçekten işini mükemmel yapan, ekip çalışmasını iyi organize eden bir hoca. Başarısı asla tesadüfi değil. Herkesin gelişmesinde, üstüne koymasında payı olan biri.

Ligde beğenip çekindiğin santrfor ve kaleciler kimler?

Haberin Devamı

Umut Bulut... Hareketli santrfor. Ne zaman nereye gideceği belli değil. Böyle golcüler kaleciler için çok tehlikelidir. Kaleci olarak; Volkan Babacan, Muslera, Hopf ve Tolga çok başarılılar. Tolga’nın yeteneklerinden etkilenmemek mümkün değil. Bir o kadar da tecrübeli ve çalışmaya aç.

Real ve Barça’dan başkası şampiyon olamaz dedin. Beşiktaş La Liga’da olsa zorlar mı?

La Liga’da imkansız. Real ve Barça Avrupa’da neler yapıyorlar ortada. Çok güçlü ekonomileri ve kadroları var. Ama Beşiktaş ileride o seviyelere neden gelmesin.

Türkiye’de en sevilen yabancılardan biri olman, sahaya yansıyor mu?

Saygı duyulmak güzel duygu. Bu beni çok fazla motive ediyor. Saha dışında, farklı tatlar arıyorum. Bolca geziyorum. Kenti, insanları buradaki yaşamı keşfe çıkıyorum. Tarihi yerleri geziyorum. Halk ile iç içe olmaya bayılıyorum. Saygı duyulmak, sevilmek kesinlikle performansıma yansıyor.

En sevindiğin ve üzüldüğünmaçlar hangileri?

Duyguları sabit çizgide yaşamayı seven biriyim. Kiev maçı en fazla üzüldüğüm maç. Kiev, Avrupa’nın büyük takımlarından biri değildi. Sezonun en kötü oyunu, yıkıldığımız maçtı. Kabus gibi bir gece yaşadık maalesef. İstediğimiz hiçbir şeyi yapamadık. Çıkış olan çok maç var ancak birini seçmek gerekirse Trabzon maçını tercih ederim. Giden gelen bir karşılaşmayı son dakikada kazanmak çok farklı idi.

Haberin Devamı

Milli takıma davet edilmeni bekliyorduk, neden olmadı?

Çalışıp sıramızı sabırla beklemek gerekir. Milli takımda az da olsa oynamak, o forma ile mücadele etmek elbette isterim elbette... Umarım o da olacak. Daha çok çalışmak gerekiyor.

Ligin en başarılı kalecisi olarak teklif gelmesi normal, geldi mi ve gelecek planlamanda neler var?

Burada evimde gibiyim. Ligde şampiyonuz, Avrupa’da oynuyoruz. Ailem de burada mutlu. Teklif gelmedi. Eğer gelirse muhatabı ben değil, kulüp olur. Sadece Beşiktaş planlamam var, sözleşmem sürüyor ve memnunum.

Güneş, ‘Fener derbisi kâbus gibiydi, son 30 saniyede üç puandan olduk’ dedi, o anları ve golü anlatır mısın?

Aslında benim için çok kolay toptu. Marcelo’ya seslendim, duymadı. Emenike faul yaptı, hafiften sarsıldım. Pozisyonu kaybedip golü yedik. Fakat hakem görmedi ve hocamızın söylediği gibi kâbus yaşadık.

Medya ile aran nasıl?

Özellikle sosyal medya ile ilgilenmeyi hiç sevmem. Spor medyasını da pek fazla takip ettiğim söylenemez. Ancak maç sonuçlarını takip etmek için bakıyorum.

Türk yemekleri ile aran nasıl, ve tercihlerin neler?

En sevdiğim yemek türü kahvaltı. Özellikle bal kaymak. Çok zengin mönüler var. Bunun dışında kebap da favorilerim arasında. İspanya’dan sonra Türk mutfağında hiç sıkıntı yaşamadım.

5 kelime 5 cevap

Beşiktaş: ..................En büyük

Şampiyonluk: ........Çok güzel

Taraftar: ..................İnanılmaz

Gol: ................................Santrfor

Türkiye: ....Güzellikler ülkesi

(Fanatik)