Gazete Vatan Logo
Galatasaray Fatih Altaylı: Aziz Yıldırım ve Özbek...

Fatih Altaylı: Aziz Yıldırım ve Özbek...

Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan "Spor Saati" programında yine çarpıcı açıklamalar yaptı.

Fatih Altaylı: Aziz Yıldırım ve Özbek...

Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan "Spor Saati" programının yorumcusu Fatih Altaylı söze ilk olarak Kulüpler Birliği tarafından düzenlenen 2. Futbol Zirvesi'yle ilgili başladı. Altaylı, zirvede bir araya gelen Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek'le ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı:
"Aziz Yıldırım son dakikaya kadar katılmayacakmış. Benim duyduğum bu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geleceğini duyunca bunun ona karşı bir tavır olarak algılanacağını düşündüğü için katılmaya karar vermiş. Aziz Yıldırım, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile bildiğim kadarıyla tokalaşmıyor, yan yana gelmekten kaçınıyor. Fikret Orman'la da tokalaşmıyor son günlerdeki polemiklerden. Onun dışında Galatasaray Başkanı'yla tokalaşıyor, bu da gayet doğal. Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek, ikisi de birbirine çok benziyor. İkisi de kendi camialarını, kulüplerini bitirmekle meşguller. İkisi de taraftarları tarafından istenmiyor. Bu iki başkan sayesinde Beşiktaş gün ışığı gibi parlamaya başladı. Trabzon da yakında parlayabilir. Bunun müsebbibi de bu iki başkandır. Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek'in bir araya geldiği fotoğrafa eksik var burada. Bence kardeşlerini de alsalardı. Biri Ali Yıldırım'ı, diğeri de Mehmet Özbek'i alıp kardeşleriyle poz verselerdi."

Haberin Devamı

"HER SÖZÜ KULÜPTEN ATILMA GEREKÇESİ"

Galatasaray'da istifası istenen Levent Nazifoğlu'nun her sözünün kulüpten atılma gerekçesi olduğunu belirten Fatih Altaylı, söz konusu kişiden Dursun Özbek ve Alp Yalman'ın sorumlu olduğunu söyledi:

"Sen oraya layık olmayan, ne idüğü belirsiz adamları sokarsan bunlar Galatasaray'ın yatak odasını da anlatır. Dursun Özbek de Alp Yalman da sorumludur. Bu arkadaşı Galatasaray'ın içine kim sokuyorsa sorumludur. 1 numaralı sorumlu Dursun Özbek'tir. Bu arkadaş çirkin ithamlarda bulunuyor. Dün akşam da bir kanalda Özer Saraçoğlu için 'adam değildir' diyor. Kardeşim Özer Saraçoğlu, Galatasaray'a 3 ayrı dönemde de hizmet etmiştir. Özer Saraçoğlu, dayısı tarafından yönetime sokulmuş değil genel kurul tarafından seçilmiştir. Fatih Terim'in kapısını çalamadan içeriye giremezmiş. Terbiyeli bir insan her odaya kapıyı çalarak girer. Ben çocuğumun kapısını çalarak odasına giriyorum. Galatasaray öyle bir hale düşürülmüş ki, terbiyeli olmak zaafiyet gibi adlediliyor. Galatasaray'a bunlar mı musallat edildi? Galatasaray Genel Kurulu bunların hesabını nasıl sormuyor? Çok sevilen Dursun Özbek için bunların hiçbiri gündeme gelmiyor. Her lafı disiplinlik, her lafı kulüpten atılma gerekçesi...

Haberin Devamı

Selçuk-Sabri ile küs olabilir. Biz bu kanalda herkesle can ciğer olmak zorunda mıyız? Ben seninle konuşmasam bile bu programda 40 yıllık dost gibi olmak zorundayız. Bir yönetici de çıkıp 'sen bakma onlara, onlar selamlaşmaz bile iki tane hıyardır' derse de o yönetici, yönetici olmaz. Adam da olmaz."

"GALATASARAY, KÜME DÜŞMEMEYE OYNAYAN KARABÜK'ÜN HOCASINI ALIYORSA SIKINTI VARDIR"

Altaylı, Galatasaray'ın 2-0 yenildiği Trabzonspor maçı sonrası yönetimin Tudor tercihini ve Hırvat hocanın taktiğini eleştirdi:

Haberin Devamı

"Galatasaray, Trabzonspor'a yenilebilir. Benim kızdığım şu; Ben hep 'Riekerink'le devam ederim' dedim. Tudor gelince de 'ligi tanıdığı için iyi' dedim. Galatasaray, küme düşmemeye oynayan Karabük'ün hocasını alıyorsa sıkıntı vardır. Bunu yapıyorsa Galatasaray mantalitesinde problem vardır. Galatasaray'ın hocası olduysan sezon ortasında şapkadan tavşan çıkarmaya çalışmazsın. Üçlü savunma... Sen sezon başında hazırlıklarını ona göre yap, ona göre transferlerini belirle ama şimdiden yapma. İlk yarıda yarı sahayı geçerken zorlandı Galatasaray, ikinci yarı daha da beterdi. Bu taktikle oynaman için çok iyi bir pasör ön liberon olması lazım. Sen bunu Tolga Ciğerci ile yapmaya çalışıyorsun. Tolga en yakınındakine düz bir pas verebilen çocuk. Selçuk'la yapmaya çalışınca bu kez onun yeri boş kalıyor. Santraforun yok, kanatlardan top getirmeye çalışıyorsun. Getirsen ne olacak? Atak yapın, belki gol olur. Böyle taktik olmaz, yanlış."

"AYKUT KOCAMAN BELLİ Kİ FENERBAHÇE'YE GİDECEK"

Altaylı, sezon sonunda Fenerbahçe'den ayrılacağını açıklayan Dick Advocaat'ın sözlerini değerlendirirken, Aykut Kocaman'ın da Fenerbahçe'ye gideceğini iddia etti:

Haberin Devamı

"Futbol böyle bir şey. 5 maç üst üste kazanırsan, milyon dolarlar kazanırsın. Kaybedersen de mesleği bırakır ya da alt liglere gidersin. 'Oyuncuları medyaya şikayet eden hoca görevde kalamaz' diye defalarca söyledim. Herkes neyin ne olduğunu biliyor, ben açıksözlülükle söylüyorum. Herkes biliyor Advocaat'ın kalmayacağını. O kötü, yönetim kötü, istediğimi almadılar. Kalır mısın abi, kalmazsın. Bugün internet sitesinde okudum. Yılmaz Vural'ın sezon sonuna kadar Fenerbahçe'ye geleceği yazılıyor. Spor zirvesinde Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman fotoğraf veriyor birlikte. Galatasaray ve Fenerbahçe kendilerini mahvedip, rakiplerini elini rahatlatıp şahane bir hale getirmek için yarış halindeler. Fikret Orman haftada bir birine çiçek diğerine çikolata söylesin. Medyada da bu başkanların takımlarının başlarında kalmasının ne kadar önemli olduğunu sürekli vurgulasın. Fenerbahçe de, Galatasaray da kendini mahvetmek için her şeyi yapıyor. Bu da Beşiktaş ve Trabzonspor'un çok işine yarayacak orta vadede...

Aykut Kocaman'ın sözlerinden ne olacağı belli canım. Aykut Kocaman belli ki teklif almış ve belli ki gidecek. Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin başındayken de gol olunca müthiş sevinen bir adam değildi. Yıllarca ekmek yediği camiadan tepki çekmek istememesi çok normal. Sergen Yalçın da Beşiktaş'a gol atınca çok sevinmezdi. Normal futbolcular da böyle yapar. Eğer gidişi problemli olduysa, gidip protokol tribününe hareket yapar, o ayrı."

Son olarak Başakşehir-Karabükspor maçında yaşanan hakem hatalarını değerlendiren Fatih Altaylı, Beşiktaş Sompo Japan - Galatasaray Odebank karşılaşmasındaki istenmeyen olaylarla ilgili de konuştu:

"BAŞAKŞEHİR İLK KEZ BÜYÜK BİR HAKEM HATASIYLA TANIŞTI"

"Başakşehir galiba ilk defa büyük bir hakem hatasıyla tanıştı. Skorun 4-2 Başakşehir lehine olmasıydı bence. 'Şampiyonu hakemler belirleyecek' dediğim zaman bana kızdılar ama tablo ortada.

"6222 SAYILI YASA SADECE FENERBAHÇE'YE ŞİKE İÇİN UYGULANDI"

6222 sayılı yasa sadece Fenerbahçe'ye şike için uygulandı, bir daha da uygulanmadı."