Gazete Vatan Logo
Galatasaray Fatih Altaylı'dan olay sözler! Beşiktaş'ın 13. şampiyonluğu...

Fatih Altaylı'dan olay sözler! Beşiktaş'ın 13. şampiyonluğu...

Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan "Spor Saati" programında spor gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Altaylı, Beşiktaş'ın şampiyonluğu ile ilgili olarak, "Hak edilmiş bir şampiyonluk" yorumunda bulundu

Fatih Altaylı'dan olay sözler! Beşiktaş'ın 13. şampiyonluğu...

Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan "Spor Saati" programının yorumcusu Fatih Altaylı, spor gündemini yorumladı.

Altaylı, Beşiktaş'ın şampiyonluğu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Şampiyonluğun üstüne söylenecek laf yok. Şöyle söylenebilir; Beşiktaş, şampiyonluğu hak eden bir futbol oynayarak kazandı. Türkiye liglerinde bazen hak ederek, bazen hak etmeyerek şampiyon olunuyor. Beşiktaş hak ederek şampiyon oldu. Hakemlerin Beşiktaş lehine hata yaptığını söylemek zor belki ama Beşiktaş aleyhine fazla hata yapmadılar. Bu, Beşiktaş'ın bir avantajı oldu. Gerçi Başakşehir aleyhine de fazla hata yapmadılar. Fenerbahçe ve Galatasaray aleyhine hatalar oldu. Düzgün bir yönetimi olsa Galatasaray da şampiyon olabilirdi ama bu futbolla olsaydı hak etmeden şampiyon olurdu. Beşiktaş hak ederek şampiyon oldu. Hakemler Beşiktaş'a kötülük yapmadılar, Galatasaray'a yaptılar ama Beşiktaş da kendi futboluyla şampiyon oldu. İyi bir futbol oynadılar, Avrupa'da başarılı oldular. Her zaman bir takım havasındaydılar. Yönetimleri diğerlerine göre iyi bir yönetimdi. Hak edilmiş bir şampiyonluktu. Ben Başakşehir ve Beşiktaş arasından Beşiktaş'ın şampiyon olmasını istiyordum. Çünkü daha çok insan sevinecekti. Başakşehir'de ise 3-5 kişi mutlu olacaktı. Şampiyonlar Ligi'nde de Beşiktaş Türkiye'yi daha iyi temsil edecek bir takım. Bu seneki performansları da ortada."

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE VE GALATASARAYLILAR MUTSUZ DEĞİL"

"Beşiktaş'ın şampiyon olmasının bir iyi tarafı da şu; Galatasaray veya Fenerbahçe şampiyon olduğu zaman çok daha fazla kişi seviniyor. Daha çok gürültü kopuyor ama bazıları da mutsuz oluyor. Beşiktaş şampiyon olduğu zaman diğerleri çok da mutsuz olmuyor. İkisi de 'Biz olamadık, Beşiktaş olsun' diyorlar. Yanlış bir düşünce ama ne yazık ki duygusal düşünce bu. Beşiktaş'ın şampiyonluğu, memlekette diğerlerinden daha az üzüntü yaratır."

"QUARESMA HAK ETTİĞİ KARTLARI GÖRSEYDİ 8 MAÇ YOKTU"

"Beşiktaş'ın başlangıçta kadro derinliği iyi değildi. Daha sonra takviye yaptılar. Sakatlık az yaşadılar. Quaresma hak ettiği kartları görse 6-8 maç oynamayabilirdi ama bu, Beşiktaş'ı fazla etkilemezdi. Bence katkısı, söylendiği kadar büyük değil. Beşiktaş'ın şanssızlıkları; Caner ve Gökhan'dan yararlanılamaması. Aboubakar'ın saçmalıkları oldu. Babel çok büyük katkı sağladı. Sonuç olarak sezonu iyi oynadı, olumlu bir portre çizdi ve iyi oldu. Başarının değinecek bir tarafı yok, önemli olan kazanmaktı. Tarih arada olan detayları yazmayacak, tarih şampiyonluğu yazacak."

Haberin Devamı

"BEŞİKTAŞ'IN 13. ŞAMPİYONLUĞU"

"Beşiktaş'ın bugünkü anlamıyla kurulmuş Türkiye ligindeki 13. şampiyonluğu. Lig kurulmadan önceki Beşiktaş'ın 2 şampiyonluğu hanesine yazıldı. O kadar da önemli bir şey değil."

"ADA'NIN KİRALAMASININ FİKİR BABASI BENİM"

Fatih Altaylı, Galatasaray Adası'ndaki yıkım ile ilgili olarak, "Buranın yıkılması Galatasaray'ın ayıbıdır" değerlendirmesinde bulundu. Altaylı şunları söyledi.

"Şöyle söyleyeyim; bir evin var ve kiraya verdin. Kiracın çıkmıyor diye evini yakar mısın? Yaşanan durum budur. Galatasaray Adası, ne yazık ki Özhan Canaydın marifetiyle bu şekilde kiraya verildi. Galatasaray Adası'nın kiraya verilmesinin fikir babası benim. Ben Galatasaray Adası'nın doğru düzgün kurumsal bir şekilde kiraya verilerek hem hizmet hem de gelir sağlamasını istedim. Orayı işleten Galatasaray Kulübü üyesi... 10 yıldır orayı işletiyorsan, sana 'Çık' dedikleri zaman teşekkür edersin ve çıkarsın. Konuşularak uzlaşılırdı. Galatasaray, çözüm de bulmak istemedi ve iş buralara geldi."

Haberin Devamı

"GALATASARAY'IN DURSUN ÖZBEK DÖNEMİNDE NASIL BİR YIKIMA UĞRADIĞININ RESMİ"

"Sembolik olarak bu yıkımın çok önemi vardır. Galatasaray'ın Dursun Özbek döneminde nasıl bir yıkıma uğradığının resmi, bir tablo olarak önümüze konulmuştur. Dursun Özbek'in kabahatidir demiyorum. Buranın yıkılması Galatasaray'ın ayıbıdır. Müstecir diye oraya giren ve artık oraya el koymasına getiren... Türkiye'de böyle tipler vardır; bir yere kiracı olarak girer, sahibi bir vakıf, dernekse ve problemi varsa orayı sahibi zanneder. Orada oturan zatı şahene de böyle yapmıştır. Şimdi beni arayıp 'Fatih ağabey falan' diyecektir, demesin de."

Haberin Devamı

"GALATASARAY REZİL EDİLDİ"

"Eğer 'Galatasaraylıyım' diyorsa; yaptığı ayıptır, terbiyesizliktir, Galatasaray'a karşı haksızlıktır. Kulübe üyeydi, atamadılar. Bence atılmalı da. Kendi kulübüne böyle zarar veren birinin kulübünde olması gerekmez. Belediyenin yaptığı da ayıptır. Elbette imarı fazla olan yerler varsa bunlar yıkılır ama komple yerle bir etmek ayıptır. Galatasaray Kulübü'nün yapmış olduğu açıklama saçmalıktır. Galatasaray açısından utançtır. Başka bir şekilde çözülebilirdi. Galatasaray rezil edildi. Bundan sonra Galatasaray Adası'nı Galatasaray'ın elinden alırlar diye korkarım ben."

"Dursun Özbek'in neyi niçin yaptığını bilmek mümkün değil. Galatasaray'ın TOKİ veya Emlak Konut'la yaptığı sözleşmeyi hiçbirimiz bilmiyoruz. Galatasaray'da aklı başında herkes, 'Bir gayrimenkul yatırım ortaklığı kur' derken, Galatasaray'a en büyük krediyi veren bankanın yöneticileri 'Gayrimenkul yatırım ortaklığı kurun, daha karlı olur' demesine rağmen Galatasaray'ın malını böyle peşkeş çeken birinden her şey beklenir. İnşallah yanılırız."

"FENERBAHÇELİ VE GALATASARAYLI FUTBOLCULAR MUTSUZ"

Galatasaray'ın yeni sezon formasının tanıtıldığı lansmanda, futbolcuların yüz ifadeleriyle ilgili soru üzerine Altaylı, "Sanırsın uçak kazası geçirmiş ve ölümden dönmüş ve içlerinden bazılarını kaybetmiş takımın oyuncuları gibi. Forma tanıtımını bırak. Sahaya çıkarken bir Beşiktaş takımına bak, bir de Fenerbahçe ve Galatasaraylı futbolculara. Fenerbahçeli ve Galatasaraylı futbolcuların yüzünden mutsuzluk akıyor. Zaten bu kötü sonuçların sebebi de yüzlerinden akan bu mutsuzluk. Mutlu değiller ve sahada mutsuzlar. Suratlarından silemiyorlar, sebebi yönetimleri. Yapışmışlar oraya bırakmazlar. O kimliklerini bırakmazlar. Dursun Özbek'in ismini daha önce biliyor muydunuz?" dedi.

Altaylı şöyle devam etti: "Ali Tanrıyar'ın cenaze töreninde; herkes çıktı anılarıyla ilgili bir şeyler anlattı. Dursun Özbek çıktı anlattığı tek anısı şu; Galatasaray Lisesi'nde okul doktoruyken iki kere revire gitmiş. Galatasaray Başkanı'nın Galatasaray'la alakası yok. Galatasaray yönetimine girdiği zaman locası yoktu, bileti yoktu."

"DURSUN ÖZBEK SÖYLEDİKLERİNİ ÇABUK UNUTUYOR"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in "Beşiktaş'ta oturduğumuz için eşim Beşiktaşlı dedim" açıklamasını da yorumlayan Altaylı, "Galatasaray Başkanı bir komedi halinde. Habertürk TV'de 'Sabri'nin yerine 60 milyon euroluk şunları şunları aldılar, bu rezalettir' dedi. Daha sonra bu sorulduğu zaman 'Böyle bir şey demedim' diyor. Galatasaray Başkanı söylediklerini çok kolay inkar eden bir adam. Otel için 'Kimse kiralamazsa ben kiralayacağım' dedi, daha sonra 'Turizm kötü, inşaatı yavaşlattı' diyor. Söylediklerinin hiçbir önemi yok, çok çabuk unutuyor. Başkanın eşinin kulübe üye olması beni rahatsız etmiyor. Takımını değiştirmiş olabilir. Bana ağır gelen; Galatasaray'da başkanlık koltuğunda oturan birinin doğruları söylemekten bu denli uzak olması. Bir Galatasaray Başkanı ne olursa olsun, ya susar ya da doğruyu söyler." ifadelerini kullandı.

Altaylı daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray Genel Kurulu durumdan son derece memnun görünüyor, kimseden bir ses çıkmıyor. 800-900 imza toplandı, koca genel kurul halinden memnun. Galatasaray Başkanı geldiğinden beri enkaz edebiyatından başka ne yaptı? Zararlar katlanarak artmış. Eskiden de çok harcanıyordu ama başarı geliyordu. Başarı olmayınca gelir de gelmiyor. 2018 yılının mart ayında hala Galatasaray Sportif A.Ş kâra geçmemişse imtiyazını kaybedecek. Bir başkan çıkıyor 'Ben Galatasaray'ın çöpünü satmam' diyor. Ardından arsalarını, arazilerini satıyor. Yetmiyor hisselerini satıyor. 'Çinlilere satmam' diyorsun, hisselerini satıyorsun. Galatasaray Genel Kurulu'ndan 'çıt' çıkmıyor."

"GALATASARAY DURSUN ÖZBEK'LE KÜME DÜŞER"

Fatih Kuşçu'nun "Mevcut Galatasaray yönetiminin mayıs 2018'e kadar görevinde olacağı görülüyor. Bu durum neleri getirir?" sorusu üzerine Fatih Altaylı, "Galatasaray küme düşer" dedi. Altaylı'nın sözleri şöyle:

"Galatasaray'ın bitişini getirir. Galatasaray küme düşer, 2. lige gider. Bu bir yıl daha sürerse elde bir şey kalmaz. Sportif A.Ş'deki söz yönetimi kaybedilebilir. Kimsenin aklına hayaline getirmedikleri felaketlerle karşı karşıya kalırlar. Bu gidişat devam ederse de kalacaklar. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Yine abuk-sabuk paralar harcayacaklar, abuk-sabuk adamlar alacaklar. Galatasaray bütün branşlarda Dursun Özbek'le küme düşer."

"GALATASARAY FACİA İLE KARŞI KARŞIYA"

Galatasaray Teknik Direktörü Tudor'un "İstemediğim oyuncu olursa reddederim" sözlerini de yorumlayan Altaylı, "Galatasaray'da ilkesel bir duruş kalmadığı için..." dedi ve ekledi: "Galatasaray bir facia ile karşı karşıya. Taraftar daha fazla farkında bunun. Bana 'Hep konuşuyorsun, ne yapıyorsun?' diyorlar. Ne yapabilirim ki konuşacağım, ne yapacağım? Galatasaray'a el mi koyacağım, Artık uyarmıyorum da, her söylediğimden sonra pişman ediyorlar."

"ADVOCAAT ÇOK HAKLI DEĞİL"

Fatih Altaylı'ya programda, Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'ın Trabzonspor maçı sonrası yapmış olduğu "Bu kadro ile bu sıra başarıdır" sözlerinin hatırlatılması üzerine şu cevabı verdi: "Advocaat çok haklı değil. Fenerbahçe'nin kadrosu çok kötü bir kadro değil. Galatasaray'ın da çok kötü değil. Başakşehir'in kadrosu çok daha mı süper? Hoca, teknik direktör, takım bunların hepsinin farklı bir fonksiyonu var."

Cengin Ünder'in 9 milyon Euro bonservis bedeli ile Tottenham'a transfer olacağı yönünde basında çıkan iddialar üzerine Altaylı, "Gerçekleşsin sonra görelim. Enes Ünal için bir iddia var. Dikkat çeken bir futbolcu. Sinan Gümüş de oynatılsaydı böyle bir değeri olurdu. Bruma'nın da böyle bir durumu var. Rakamları bilmiyorum. Bruma oynayarak kazanmayı, eğlenmeyi, ilgi görmeyi seviyor. Bu hocayla daha iyi oynuyor" değerlendirmesinde bulundu.

"ROMALI OYUNCULARA BİRAZ GICIĞIM"

Fatih Altaylı, Roma'nın efsanesi Totti'nin 25 yıl sonra kulübüne veda etmesiyle ilgili olarak, "Roma da büyük bir takım, iyi para almıştır, garantidir, alıştığın dışına çıkmamaktır. Gördüğü saygı sevgiyi başka bir yerde göremeyeceğini düşünmüştür. Ben Romalı oyunculara biraz gıcığım. Galatasaray'la beraber tatsız bir maceramız oldu orada. İşin içerisinde Totti de vardı. Roma'dan Galatasaray takımını zor çıkardım, zor kurtardım. Başından sonuna kadar ben uğraştım. O işin fişekleyicilerinden biri de Totti'ydi zaten. Totti'nin bende iyi anıları yok" dedi.

"BURSASPOR'U PERİŞAN ETTİLER"

Bursaspor'un küme düşme tehlikesi ve teknik direktör Adnan Örnek'in ağlayarak istifa etmesini de değerlendiren Altaylı, "Ağlama değmez hayat. Bursa'nın içinde bulunduğu durumun suçlusu ne hocalardır ne de başka birisidir. Bursa'nın içinde bulunduğu durumun müsebbibi yönetimleridir. Bu kulübü perişan ettiler, şampiyon olan takımı darmadağın ettiler. Sonrasında başarılı giden takımı yine sabote ettiler. Her şey var ama kötü yönetim bu duruma getirdi. Hocalar ağlamasınlar, yönetimdekiler ağlasınlar" ifadelerini kullandı.

"ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY ÇOK İYİ GİDİYOR"

Fatih Altaylı, sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Roland Garros'ta Çağla Büyükakçay'ın ikinci tura çıkmasını ise şöyle yorumladı: "Çağla Büyükakçay çok iyi gidiyor. Elbette WTA'de en üste çıkacak hali yok ama ilk 100'e girmesi çok iyi bir şey. Türk tenisi iyiye gidiyor. Anadolu'da her yerde tenise ilgi var. Her ilde tenis kulüpleri var. Sonucunda meyvesi olacaktır diye düşünüyorum."