Gazete Vatan Logo
Galatasaray Fatih Altaylı: Koyun bile olamıyorlar...

Fatih Altaylı: Koyun bile olamıyorlar...

Fatih Altaylı, pazar günkü Galatasaray - Fenerbahçe derbisini değerlendirdi.

Fatih Altaylı: Koyun bile olamıyorlar...

İşte Fatih Altaylı'nın yorumu:

Bu hafta derbi var. Ama havası pek yok. Teknik anlamda neler söyleyeceksiniz?

- Elbette ki, heyecan yok. Çünkü ikisinin de iddiası yok. İki gazı kaçmış takımın maçı. Geçen hafta burada “F.Bahçeliler gelmişken Dursun Başkan’ı da götürsünler” dedim. F.Bahçeliler’den çok güzel yanıtlar geldi. Onlar da “Gelmişken bizimkini size bırakıp gitsek nasıl olur?” diye yazmışlar. Çok güldüm. Benim bildiğim şu. Gerilimsiz bir derbi G.Saray’ın işine gelir çünkü tansiyon artınca genelde F.Bahçe kazanıyor. Gerilimi daha iyi taşıyan bir takım F.Bahçe. G.Saray’ın kazanmasını istiyorum ama son haftaların futboluna ve sonuçlarına bakarsanız F.Bahçe favori. F.Bahçe şimdilerde Abdurrahman Çelebi. Çünkü G.Saray koyun bile olamıyor. Ama hepimiz biliyoruz ki, derbi farklı bir şey ve iki takımın da aslında kazanmaya yetecek kalitesi var. Yani ikisi de kazanacak silahlara sahip ama silahlar paslı.

LİNNES SOL BEK OYNARSA LENS RESİTAL YAPAR

Tudor sahaya saçma sapan bir takım sürmezse G.Saray’ın şansı artar. Tudor yine komplekslerinin esiri olursa F.Bahçe ezer geçer. Mesela Linnes yine sol bek oynarsa Lens’ten resital izleriz. Semih sağ bek oynarsa Hasan Ali Kaldırım maçın adamı olur. Podolski ile başlamazsa Tudor’un G.Saray hayatı biter. 250 bin Euro bonus vermemek için De Jong kesilirse yönetimin de bileti kesilir. Benim kafamda G.Saray kadrosu hazır. Tek karar veremediğim Yasin’le mi, Rodrigues’le mi başlamak gerektiği. İdeal kadro ile çıkmamız lazım. Elbette o kadro da iyi oynamayabilir ama değişiklikler o zaman yapılır.

Haberin Devamı

STAT DOLMAZSA BAŞKAN ÇAĞIRDI DİYE DOLMAZ!

- Başkan Dursun Özbek seyirciyi derbiye çağırıyor. Sizce Arena dolar mı?

- Fenerbahçe maçında stat dolmuyorsa ört ki ölem. Bence büyük ölçüde dolar. Dolmazsa başkan taraftarı maça çağırdığı için dolmayabilir. “Başkan çağırdıysa gitmem” diyenler olabilir. Yine de büyük oranda dolacağını en azından 40 bini geçeceğini düşünüyorum. Bu maç başka bir şey çünkü. Üstelik de yenersek 3. sırayı geri alacağız F.Bahçe’den. Bana sorarsan başkan çok büyük bir hata yapıyor. Galatasaray’daki durumunu derbiye endeksliyor. “Bu maçı alacağız başka çaresi yok” diyor. Bu çok yanlış. Bir maçı alabilirsiniz de verebilirsiniz de. G.Saray tek maça bakan bir takım, bir camia değildir. De ki, alamadık ne olacak o zaman?.. Başkanlar kulüplerini camialarını tek maça bağlamazlar. Bağlamamalılar.

Haberin Devamı

(Habertürk)