Gazete Vatan Logo
Süper Lig Fatih Altaylı: 'Şampiyon olursa çok gülerim'

Fatih Altaylı: 'Şampiyon olursa çok gülerim'

Habertürk Gazetesi yazarlarından Fatih Altaylı gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Fatih Altaylı: 'Şampiyon olursa çok gülerim'

İşte Fatih Altaylı'nın gündeme dair değerlendirmeleri...

Önce Trabzonspor’la başlamak istiyoruz. Gerçekten güzel bir stat oldu. İsmi de Şenol Güneş konuldu. Ancak Güneş yaptığı açıklamada bundan çok mutlu olmadı gibi. Siz ne düşünüyorsunuz?

- Şenol Güneş’i dinlerken kulaklarıma inanamadım. Hayattayken adı, futbola başladığı ve yıllarca hizmet verdiği bir kentin, bir takımın muhteşem stadına verilecek ve o çemkiriyor. “Vermeseler de olurdu, başkasının adını verselerdi, bana ne bana ne, ben istemiyorum” kıvamında bir yanıt. Olacak iş değil. Neymiş, Trabzon’da birkaç kişi “Şenol Güneş ismi verilmemeliydi” diye eleştirmiş. Hangi ismi versen biri çıkar eleştirir. Sana ne be Şenol Güneş. Şöyle dese anlarım, “Bana gelinceye kadar Trabzon şehrinde ne büyük insanlar çıkmıştır. Beni layık gördükleri için çok mutluyum ama onların adını da verebilirlerdi” dese anlarım. Ama böyle demiyor, acayip acayip laflar.

‘EN ÇOK HAK EDEN KİŞİ OYDU’

Bana sorarsanız o stadın adı “Şamil Ekinci Stadı” olmalıydı. Gençler hatırlar mı bilmem ama Trabzonspor’un 1. ligde ‘üç büyükler’in şampiyonluklarına son vererek, Anadolu ihtilalini başlattığı dönemin Trabzonspor Başkanı Şamil Ekinci’dir. 4 lig, 2 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, bir de Başbakanlık Kupası onun başkanlığı döneminde kazanıldı Trabzonspor’da. Gencecik, başarılı bir başkandı. Bilgili, kültürlü, kaliteli bir spor adamı, Trabzon’a büyük hizmetleri dokunmuş, iyi bir ailenin ferdi olarak o stada ya da o spor kompleksine adının verilmesini en çok hak eden kişidir Şamil Ekinci. Gerçi Kırşehirli’dir ama Trabzonlu’dur.

Haberin Devamı

Galatasaray, Osmanlı önünde buzlu bir sahada oynadı. Kalesinde inanılmaz pozisyonlar yaşadı. Ama bir puan almasını bildi. Ancak uzun zamandır bu kadar pozisyon verdiği bir maç izlememiştik. Siz ne diyorsunuz?

- Galatasaray bu yıl Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişinden bilet almalı. Bu şansla büyük ikramiyeyi kazanıp, borçları düşürebilirler! Gerçekten piyango gibi puan aldı. Hezimete uğraması gereken bir maçtan 1 puan alması Galatasaray’ın büyük takım, Muslera’nın iyi kaleci olmasından. 7-0 olabilirdi maç. Ya da 10’a 3 bitebilirdi.

Haberin Devamı

"TARAFTAR, RİEKERİNK’TEN DAHA İYİ MÜDAHALE EDER"

Galatasaray’ın teknik direktör yetersizliği bu maçta iyice kabak gibi ortaya çıktı. Osmanlı, Carole’ün kanadından dört kere aynı şekilde geldi. 4 pozisyon buldular. Birbirinin kopyası. Teknik direktör, izlemekle yetindi. 5.’si gol oldu. Daha da olabilirdi. Kulübedeki basiretsizler izledi bu durumu. Riekerink kötü, yardımcıları ondan da beter belli ki. Anlamsız değişiklikler, hiçbir soruna önlem almamalar. Yemin ederim tribünden taraftarlar maça müdahale etse daha doğru kararlar verilir Galatasaray’da. Mucize gibi bir puan aldık o maçtan.

"900 BİN EURO YERİNE KOMBİNE VERELİM!"

Riekerink maçtan sonra vıdı vıdı konuşuyor; ‘Bir gece önce antrenmana izin verilmemiş de, yanlış kramponla çıkmışlar da...’ Böyle bir kural mı var kardeşim. Maçtan önce sahayı kontrol edersin ve ona göre krampon seçersin. Profesyonel kulüpler öyle yapar. O işin uzmanı bakar ve ‘Şu kramponla oynanacak’ der. Maç öncesi ısınırken de mi sahanın durumunun farkına varmadın da maç içinde krampon değiştirdin. Ayrıca Osmanlı başka sahada mı oynadı. Önceki gün televizyonda da söyledim. Riekerink maçları izlemek için oradaysa, gelsin tribünden izlesin. Yılda 900 bin Euro vereceğimize bir kombine verelim.

Haberin Devamı

"ŞAMPİYON OLURSA ÇOK GÜLERİM"

- Galatasaray üst düzey ya da yüksek riskli maçların hiçbirini kazanamadı. Böyle şampiyon olabilir mi?

- Tanrının adaleti futbola karışmadığı için olabilir. Olursa çok gülerim. Riekerink’in yanına iyi bir yardımcı, takımın başına iyi bir ağabeyle şampiyon olmak için hala geç değil. Ama bu yönetimle çok zor.

"KULÜBÜN YÖNETİM, TAKIMIN HOCA SORUNU VAR"

- Galatasaray devre arasında transfer yapmalı mı?

- Galatasaray devre arasında yönetimini değiştirmeli. Galatasaray yönetimi tasarruftan söz ediyor ama transfere 45 milyon Euro harcamışlar. 18 futbolcu alınmış. Zaten kadro sorunu varmış gibi durmuyor Galatasaray’da. Kulübün yönetim, takımın teknik adam sorunu var.

Haberin Devamı

"ZAN CAMDANDI SERDAR KRİSTALDEN!"

- Serdar Aziz için neler söyleyeceksiniz?

- Nur topu gibi bir Gökhan Zan’ımız daha oldu. Gökhan’a ‘camdan adam’ derlerdi ya... Serdar Aziz kristalden galiba! Sezonu kapatmış diyorlar. Bu kadar kolay sakatlanmak, kötü antrenman veya kötü adale yapısından olur. Demek ki yeterince esnek değil adaleleri. Bu kadar kolay bağ kopar mı? İyi streching yapmamış demek ki, iyi de ısınmamış.

"BAŞAKŞEHİR'İN HANDİKAPI DAR KADROSU"

- Başakşehir aldı başını gidiyor. Bu işi sezon sonuna kadar götürebilir mi?

- Götürmemesi için tek neden var; dar kadro. Emre olmayınca tekliyorlar. Visca devreye girmeyince tekliyorlar. Devre arasında takviye gereken takım bence Başakşehir. Ne bileyim Stoch ya da Özer Hurmacı bile Başakşehir’e çok yarayabilir

"BEŞİKTAŞ GEÇEN SENEKİ TAKIMIN EKMEĞİNİ YİYOR"

- İlk beşte yer alan takımlara baktığınız zaman futbol olarak nasıl bir kıyaslama yapabilirsiniz?

- Başakşehir takım. Beşiktaş geçen seneki takımın ekmeğini yiyor hala. F.Bahçe dengesiz ve istikrarsız. Galatasaray kulübesiz oynuyor.

"KARTAL’IN ABOUBAKAR DİYE BİR SORUNU VAR"

- Bu hafta enteresan bir hafta oldu. Beşiktaş hiç beklemediği bir yenilgi aldı. Beşiktaş neden kaybetti, Kasımpaşa neden kazandı?

- Kasımpaşa-Beşiktaş müsabakası iyi bir maç oldu. Kasımpaşa akıllı oynadı, Beşiktaş’ta ise oyuncularda bir lakayıtlık, kulübesinde ise bir yanlışlıklar silsilesi vardı. Yine de Beşiktaş’ın daha fazla pozisyonu ya da baskısı vardı diyeyim. Kasımpaşa iyi savunma yaptı. Bence Beşiktaş’ın Aboubakar diye bir sorunu var. Şenol Hoca da zaman zaman yanlış tercihler yapıyor. Ama merak etmeyin daha çok sürpriz yenilgi olacak bu ligde.

"DİKKAT, BABEL DONK GİBİ ÇIKABİLİR!"

- Beşiktaş kesinlikle geçen yılki Beşiktaş değil. Bunu sadece Sosa ve Gomez’e bağlayabilir miyiz?

- Elbette değil. Orta sahanın skora katkısı çok düştü. Geçen yıl gol kralı Beşiktaş’tan çıktı ama orta saha oyuncuları da gol kralı kadar gol attı. Bu yıl ise böyle bir şey yok. Quaresma gibi bir yetenek bile gol atamıyor. Oğuzhan da öyle. Sosa ve Gomez mutlaka etkindir ama yoklar. Ona göre bir oyun tarzı lazım. Beşiktaş’ın şanssızlığı Talisca’nın da sakat olması. Şimdi Babel’i alıyorlarmış. Galatasaray’ın Donk’u alması gibi bir sonuç verebilir Babel hamlesi. Donk ve Babel kafa olarak çok benzer iki futbolcu. Gerçi 6 aylık bir sözleşme yapılacakmış. Bu, Babel’in oynamasını sağlayabilir ama uzun vadede Babel faydalı olur diyemem.

"VOLKAN OLMASA BÖYLE BİTMEZDİ"

- Fenerbahçe yine bir Ankara takımı önünde sahasında Gençlerbirliği’ne karşı ecel terleri döktü. Ama kazanmyı başardılar. Gençlerbirliği inanılmaz goller kaçırdı. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bu durumu büyük takım olmalarından mı kaynaklanıyor?

- Bu kez şans Fenerbahçe’den yanaydı. Robin van Persie’nin sakatlanıp yerine Sow’un mecburen girmesi bile bir şans oldu Fenerbahçe için. Volkan Demirel de müthiş oynadı. Volkan olmasa bu maç böyle bitmeyebilirdi.

(Habertürk)