Gazete Vatan Logo
Futbol Fatih Tekke sürprizi

Fatih Tekke sürprizi

Schuster, Sivas maçından sonra tartıştığı Fatih’i 5 maçta oynatmadı ama şimdi derbiye hazırlıyor

Fatih Tekke sürprizi

BEŞİKTAŞ’IN hocası Schuster, Fatih Tekke’yi G.Saray derbisine hazırlıyor. Alman teknik adam, Fatih ile Sivas maçından sonra yaşadığı tartışmanın ardından tecrübeli oyuncuyu üst üste 5 maçta oynatmamıştı. G.Antep BŞB ile oynanan kupa maçının yanı sıra Bobo’nun sakat olduğu G.Birliği ve Konya maçlarında dahi Fatih’i kadroya almayan Schuster, önceki günkü idmandan sonra ise 33’lük golcüyü özel çalıştırdı. Tecrübeli hoca, Bobo ve Q7’nin sakatlığı, Holosko ve Nobre’nin formsuz olduğu dönemde Fatih’i 11’de oynatıp, hırsından faydalanacak.

Guti pazar oynuyor

BEŞİKTAŞ, G.Saray derbisinin hazırlıklarını sürdürürken, Guti’den müjdeli haber aldı. Dünkü çalışmaya Guti, Rüştü, Ersan, Quaresma, Bobo, Ekrem, Nihat ve Ferrari katılmadı. Ernst takımdan ayrı, Aurelio ise takımla çalıştı. Bu arada kulüp doktorları Guti’nin önceki günkü idmanda sol arka adalesinde sertleşme oluştuğunu ama İspanyol yıldızın derbide oynayabileceğini ifade ettiler.

Schuster Aslan’dan rövanşı alacak

1 sezon önce Üstünel’e 2 sene için ‘Evet’ diyen Schuster, sözleşme 1+1 yıllık gelince masayı terketti. Alman hoca pazar günü hesap görecek.

BEŞİKTAŞ’TA Bernd Schuster, G.Saray’la hesap görmek için pazar günkü derbiyi iple çekiyor. Peki G.Saray’la alıp veremediği nedir de Alman hoca bu buluşmayı dört gözle bekliyor?

SCHUSTER Beşiktaş’a transferinden bir sezon önce G.Saray’ın gündemine gelmiş, dönemin Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel, tecrübeli çalıştırıcıyla görüşmüştü. Schuster, kendisine sunulan 2 yıllık sözleşme teklifine “Tamam” derken, Üstünel ise sözleşme için gerekli belgeleri hazırlamak için İstanbul’a dönmüştü.

İKİLİ imza için buluştuğunda ise Schuster, önüne gelen mukavelenin 1+1 yıllık olduğunu görünce adeta şok olmuştu. Alman hoca bunun üzerine “Beni ilk sezon deneyeceksiniz, memnun kalmazsanız göndereceksiniz. Ben test edilecek hoca değilim” diyerek anlaşma masasını terk etmişti. G.Saray ise bunun üzerine yıllık 3.5 milyon Euro’ya Rijkaard’ı göreve getirmişti.

VE bu sezon başında Beşiktaş kendisini isteyince Alman hoca 2 sezon için yıllık 2.5 milyon Euro’luk teklife ‘Evet’ dedi. Bunun en önemli nedenlerinden biri G.Saray’la yaşadığı tatsız anıydı. Bir başka neden ise G.Saray’ın başında, kendisi Real Madrid’i çalıştırırken, Barça’nın hocası olan Rijkaard’ın bulunmasıydı. Ama Schuster’in bu heyecanı tekrar yaşama şansı kalmadı.

‘Hocamız maksadını aştı’

BEŞİKTAŞ İstişare Heyetleri’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, teknik direktörleri Bernd Schuster’in maksadını aştığını söyledi. Radyospor’a konuşan Toprak, Alman hocanın “Rakiplerimiz 1960’ların futbolunu oynuyor” açıklamasının hatırlatılmasının üzerine “Bu sözler sıkıntılı sonuçlardan sonra geldi ve bazı açıklamaları maksadını aşmıştır.

SCHUSTER deneyimli bir hoca. Buna karşın maçın atmosferinden dolayı maksadını aşan konuşma yapmıştır” yorumunu yaptı.

Derbinin hakemi CÜNEYT ÇAKIR

G.SARAY-Beşiktaş derbisini Cüneyt Çakır yönetecek. Kariyerinde 4. defa G.Saray-Beşiktaş buluşmasında düdük çalacak olan FIFA kokartı hakemin daha önce idare ettiği 3 maçı da sarı-kırmızılılar kazandı. Cimbom, Çakır’la 2005-06’da 3-2, 2006-07’de ise 1-0 kazanırken, 2008-09’da oynanan kupa karşılaşmasında ise siyah-beyazlıları 4-2 mağlup etti. Beşiktaş ise Çakır ile çıktığı 4 derbide de galibiyet yüzü görmedi.

Haberin Devamı