Gazete Vatan Logo
Galatasaray Fatih Terim: Caner'e değiyor, taç bizim

Fatih Terim: Caner'e değiyor, taç bizim

Galatasaray'ın tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim, Beşiktaş derbisinin ardından açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim: Caner'e değiyor, taç bizim

Fatih Terim'in maç sonu açıklamaları:

"Ali Sami Yen'deki 200. maçımız. Bunu bir derbi galibiyetiyle kapattığımız için mutluyum. Alnımızın teriyle ödülümüzü almak için yürüyoruz. 3 maçımız kaldı, inşallah sonunu getiririz."

"İlk yarı oyun kalitesi daha fazlaydı, ikinci yarı skorun verdiği avantajla ona göre hareket ettik. Çok da pozisyon bulduk. 10 dakikalık bölüm var kendi kaptırdığımız toplarla, onun dışında hiç sıkıntı ve endişe duymadık, oyuncularımı kutluyorum."

"Taç Caner'in ayağına değiyor zaten, taç bizim. Biz de istediğimiz gibi çabuk başlarız."

"Fenerbahçe maçı sonrasında ben tepki gösterdiğimde maçı bir taca mı, bir faule mi indirgiyorsunuz diyenler vardı. Demek ki bir tacın da, bir faulün de çok önemi varmış. Ama taç Caner'in ayağına değiyor zaten."

"İki tarafın da en ufak hatasında şampiyonluktan uzaklaşacağı ya da başkalarına avantaj sağlayacağı bir maçı oynamak kolay değil. O yüzden oyuncularımı nasıl oynanması gerektiğini bilen şekilde oynadıkları için kutluyorum."

Terim'in basın toplantısındaki değerlendirmeleri ise şöyle:
"Faul olmayan pozisyonda “faul ve taç benimdi” dediğim zaman masa başından haber yapanlar ‘Koca maçı bir faule mi sığdıracağız?’ demişti. Demek ki her pozisyon önemli" cevabını verdi. Takımının iyi bir oyun sergilediğini de belirten Terim, "Bugün baktığımda oyuna iyi başladık. İlk 6-7 dakika iyi oynadık. Ardından kaptırdığımız toplarda sıkıntı yaşadık. Sonra daha çok topa sahip olan bizdik. Kaptırdığımız topların dışında tehlike yaşamadık. 2-0’dan sonra rakibimiz de şampiyonluğa oynayan bir takım olarak risk aldı. 2-0’da yediğini bir gol rakibe ümit sağlar. Biz geçiş hücumlarında etkili olduk. Ama o pozisyonları sonuçlandıramadık. Goller de atabilirdik ama olmadı. Oyuncularımı kutluyorum. İki tarafından en ufak hatasında şampiyonluktan uzaklaştıran bir maçı oynamak kolay değil. Oyuncularımı nasıl oynamasını bilip, öyle oynadıkları için kutluyorum” dedi.
“Deplasman sorunu yaşamak istemiyoruz”
Ndiaye'nin neden kadroda olmadığına değinen Terim, “Ndiaye’nin kadroda olmaması yabancı sayısı ile alakalı. Önümüzdeki haftalarda yararlanacağız. Biraz dinlemiş oldu. Özel işleri için İngiltere’ye de gitmişti. Ndiaye bir sene sonrası için bile düşündüğümüz bir oyuncu. Oynayacağımız takıma göre isimler değişebilir. Fernando son dönemde çok diri. Fiziği ve aklı ile vazgeçilmez oluyor” dedi. Takımını deplasmanda farklı, içeride farklı oyun oynamasının kalan haftalarda bir sıkıntı yaşamasına neden olup olmayacağı hakkında sorulan soruya tecrübeli çalıştırıcı, “Bu sene deplasman değişik içeri değişik gibi duruyor. Artık durmaması lazım. Böyle ümit ediyoruz. Bu bir zaman meselesi. İnşallah zaman içinde halledeceğiz. Önümüzdeki iki deplasmanda inşallah bu sorunu yaşamayız. Çünkü işi bir yere getirdik. Bugünkü galibiyet sadece liderliği değil bazı kriterleri de getirdi. Olası bir sıkıntı da iç sahada telafi etme olanağı getirdi bize. Bana göre son ayların en formda takımı ile oynayacağız Rize ile. Hayırlısı” yanıtını verdi.
“Umarım sonuna kadar götürürüz”
“Kaybettiğim zaman değil, vazgeçtiğim zaman kaybederim” diyen Terim, “Yaptığım işe inanıyorum. Kendi camiamı ve kulübü iyi tanıyorum. Taraftarıma, camiama inanıyorum. Birleştikleri zaman burada rakiplerin nasıl zorlandığını görüyoruz. Her zaman şunu söylerim; kaybettiğinizde değil, vazgeçtiğinize kaybedersiniz. Ben vazgeçmiyorum. Allah bizi mahcup etmiyor, inşallah etmez de. 3 hafta kala lider olmak çok güzel. Umarım bunu sonuna kadar götürürüz. Hak ettiğimiz ödülleri üç maç sonra almak istiyoruz. Gerek ligde gerekse kupada” dedi.
“Daha çok çalışacağız ödül almak için”
Fatih Terim, hafta içi yayıncı kuruluş tarafından dağıtılan ödüllerde takımından bir oyuncunun bile ödül almamasına hakkındaki soruya ise, “Daha çok çalışacağız ödül almak için. Oyuncular söz verdi ödül almak için daha çok çalışacaklarına. Biz hak ettiğimiz ödüllere doğru gidiyoruz. 50 bini aşkın bir taraftar vardı. Rekor kırdık. Galatasaray adına çok güzel bir geceydi. İnşallah bu işin sonunu da böyle getiririz” yanıtını verdi.
Öte yandan Fatih Terim, derbi hakemlerinin yönetimi için “Hakemlerin hepsini tebrik ediyorum. Belhanda kararı doğruydu” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı